U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Daklozen zien wel brood in glossy magazine
De daklozenkrant Z is sinds enkele dagen te koop samen met Esquire. Een kwestie van commercieel denken door uitgever en verkopers.

World Online 12 mld euro waard
De waarde van Internetaanbieder World Online bedraagt bij de beursgang medio volgende maand maximaal 12 miljard euro (ruim 26 miljard gulden). Dat blijkt uit gegevens die World Online gisteren heeft gepubliceerd.

Leergeld
De dagen lengen, de zon wordt sterker: het aftellen kan beginnen. Nog vier maanden, dan dient de zomervakantie zich aan. De reisgidsen vinden al gretig aftrek en wie verstandig is, heeft reeds een plaats in het vliegtuig geboekt teneinde na enige weken bruinverbrand en goedgemutst het werk te hervatten - want Oost West, thuis best.

Krant in Maleisië moet zich matigen
De Maleisische regering legt de islamitische krant Harakah aan banden. De met een oplage van ooit bijna 400.000 exemplaren meest succesvolle krant van Maleisië mag niet langer twee keer per week verschijnen, maar slechts twee keer per maand.

Playstation 2 brengt Japanner in extase
De gekte rond de introductie van het nieuwe Sony Playstation 2 zal zaterdag aanstaande een hoogtepunt bereiken. De eerste fans hebben zich vandaag, gewapend met thermosfles en slaapzak, al bij de winkels gemeld om het speeltje over twee dagen als eerste te kunnen uitproberen.

De spelcomputer komt eerst in Japan op de markt. Fans in Europa, de Verenigde Staten en de rest van Azië zullen tot het voorjaar geduld moeten hebben. Sony, dat van de eerste uiterst succesvolle versie niet minder dan 72 miljoen exemplaren verkocht, verwacht binnen een week een miljoen nieuwe speeltjes te slijten.

De concurrentiestrijd op de markt voor videospelletjes barst in alle hevigheid los. Sega was vorig jaar de eerste met een spelcomputer van de nieuwe generatie, oftewel voorzien van Internettoegang. De Dreamcast ging in vijf maanden 4,4 miljoen keer over de toonbank.

Een andere grote naam op de spellenmarkt, Nintendo, hoopt in december de Dolphin uit te brengen. Het gerucht gaat echter dat de machine niet op tijd klaar is. De introductie zou tot ver in 2001 op zich laten wachten. Mogelijk meldt zich nog een nieuwe partij op de markt. En dat is niet de minste, want Microsoft wil zich in de strijd mengen. Ook de Amerikanen zouden bezig zijn met een nieuw model spelcomputer, die xBox moet heten. Microsoft wil niets officieel bevestigen. (AFP, DPA)

Tie haalt maximale opbrengst beursgang
Het Nederlandse Internetbedrijf Tie heeft de maximale uitgifteprijs voor zijn aandelen kunnen vragen. De prijs is vastgesteld op 10 euro (22 gulden). Bij de intekening, die vele malen is overschreven, werd uitgegaan van 7 tot 10 euro. De beursgang levert 90 miljoen gulden op. Bij de gang naar de 'babybeurs' NMax is 30 procent van de aandelen aangeboden. De rest is in handen van bestaande aandeelhouders, voornamelijk het management.


Johnny Bravo, Cow 'n Chicken - voor veel huishoudens zijn het inmiddels bekende stripfiguren, die dagelijks op Cartoon Network te zien zijn. De tv-zender heeft sinds kort ook een website, waarop vooral veel spelletjes te vinden zijn. De Britse 'moedersite' won vorige week de Milia d'Or Award voor online entertainment voor het hele gezin. Nadeel is wel dat bijna de hele site met shockwave werkt.
(www.cartoonnetwork.nl)

NRC Webpagina's
2 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)