U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over criminaliteit in Mexico. De Mexicaanse autoriteiten vechten tegen de bierkaai want vaak blijkt dat corrupte politieagenten de misdaden plegen. TV2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Aandacht voor uitgebluste gemeenteambtenaren in Amsterdam die om niet in de WAO te komen vrijwilligerswerk doen. Verder een portret van Joop Hueting, militair in Indonesië tijdens de politionele acties eind jaren veertig. Hij kwam al in 1969 met onthullingen over oorlogsmisdaden van Nederlandse militairen. Ned.1, 20.31-21.01u.

Nova. Onder meer een gesprek met Peter Schad, een persoonlijke vriend van de oud-dictator Pinochet, over het Britse besluit en aandacht voor het wereldcongres over snurkende partners en mogelijke oplossingen. Ned.3, 23.16-23.45u.

DOCUMENTAIRES

Mallory: Graf op de Everest. Over de fatale poging van George Mallory in juni 1924 om de Mount Everest te beklimmen. De vondst van Mallory's lijk vorig jaar heeft nieuw licht geworpen op zijn laatste uren. Velen zijn ervan overtuigd dat hij de top heeft bereikt, dertig jaar eerder dan Edmund Hillary. BBC2, 22. 00-22.50u. Canvas, 20.55-21.45u.

Fred Dibnah's magnificent monuments. Bezoeken aan opmerkelijke bouwkundige wonderen in o.a. Preston, County Durham en aan de St Paul's Cathedral in Londen. BBC2, 21.00-21.30u.

Urban Invaders. Een riskante ontwikkelingen in Australische en Engelse steden is de groeiende hoeveelheid afval. Dit veroorzaakt in veel gevallen de verspreiding van ziekten en het ontstaan van plagen. NGC, 21.00-22.00u.

Antenne: Jonge mantelzorgers. Over de circa honderdduizenden kinderen die dagelijks belast zijn met de zorg voor hun zieke of gehandicapte ouders. Daarnaast gaan de kinderen ook nog naar school en moeten ze tijd zien te vinden voor vriendschappen, sport en vrije tijd. TV2, 21.38-22.04u.

RTL Dossier: Max Westermans New York. Oud-burgemeester van New-York, de 75-jarige Ed Koch, neemt correspondent Max Westerman in een ouderwetse New-Yorkse taxi mee op een rit door de stad. Tijdens de tocht worden typisch New-Yorkse zaken en mensen belicht. RTL4, 22.05-23.05u.

De andere sekse. Eerste deel van een serie over de biologische en maatschappelijke verschillen tussen mannen en vrouwen. De fundamentele verschillen tussen man en vrouw uit de oertijd zijn tot op de dag van vandaag terug te vinden in de specifieke eigenschappen van de twee seksen. Ondanks deze grote onderlinge verscheidenheid, kunnen ze elkaar perfect aanvullen. Afl. : Verschillend maar gelijk. Canvas, 22.15-23.10u.

Pipe dreams. Filmmaker David Goodale neemt een 18-jarige Indiaan mee uit het Venezolaans regenwoud omdat hij de jongen ooit beloofde hem de wereld te laten zien. BBC2, 22.30-23.20u.

Expeditie naar de oorsprong. Eerste deel van een achtdelige serie over Sasquatch Expeditions, een Nederlandse organisatie die expedities onderneemt op basis van de elementen lucht, water, vuur en aarde. De onderwerpen aarde en lucht zijn afgerond. RTL5, 22.50-23.20u.

SPORT

Voetbal. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Arsenal-Deportivo la Coruna in het UEFA Cup-toernooi. Ned.3, 20.55-22.55u.

PRAATPROGRAMMA

Man/vrouw. Gesprek met twee vrouwen die die door hun dominee en therapeut seksueel werden misbruikt. Ook wordt gesproken over hoe dat binnen de 'vertrouwelijkheid' van kerk kan ontstaan. TV2, 21.02-21.38u.

MUZIEK

Het uur van de wolf: Dusty Springfield. Zie tv-vooraf. Ned.3, 19.55-20.55u.

FILM

Clueless (Amy Heckerling, 1995, VS). Intelligente parodie op de tienerfilm vertaalt Jane Austen's Emma naar het hedendaagse Californië, waar zongebruinde roddelaarster Alicia Silverstone zich onledig houdt met het koppelen van eenzame zielen en het bezigen van stripboekjargon. Ontketende een rage in het spraakgebruik van Amerikaanse jongeren. Net5, 20.30-22.10u., onderbroken door reclame.

The Presidio (Peter Hyams, 1988, VS). Actie-specialist Hyams bedient zich van iets te veel clichés in thriller waarin kolonel Sean Connery op onderzoek uitgaat na de dood van een vrouwelijke marechaussee. Zijn collega wordt ondertussen verliefd op Meg Ryan. SBS6, 20.30-22.15u., onderbroken door reclame.

B.L. Stryker: The Winner Takes It All (Alan J. Levi, 1989, VS). Pretentieloos vermaak met Burt Reynolds als avontuurlijke privé-speurneus die een fraudeur bij een football team hoopt te ontmaskeren door zelf een wedstrijd mee te spelen. RTL5, 20.30-22.15u., onderbroken door reclame.

Toxic Affair (Philomène Esposito, 1993, Frankrijk). Aanstellerig drama over mislukte schrijfster Isabella Adjani die een zenuwinzinking krijgt, waarna ze zichzelf in de Seine gooit. Ook met Sergio Castellito, laatst nog te zien in A Vendre. ZDF, 0.45-2.10u., nagesynchroniseerd.

Pas très catholique (Tonie Marshall, 1993, Fr.). Non-conformistische en cynische vrouwelijke privé-detective (Anémone) slaapt in haar kleren, excelleert in 'wise-cracks', rookt 60 sigaretten per etmaal, drinkt grote hoeveelheden Fanta en komt zichzelf en haar verleden tegen in energieke, authentieke Franse variatie op Amerikaans genre. Tweede film van regisseuse Marshall bekommert zich nauwelijks om criminele intrige maar biedt een van de meest geloofwaardige vrouwenportretten uit de recente Franse cinema. ARD, 2.10-3.45u., nagesynchroniseerd.

Those daring Young Men in Their Jaunty Jalopies / Monte Carlo or Bust (Ken Annakin, 1969, Eng./It./Fr.). Klucht over autorally anno 1920, met smokkelaars en bedriegers achter het stuur. Morgen, SBS6, 13.40-15.50u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
2 MAART 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)