U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Pinochet mag terug naar Chili
De Chileense ex-dictator Augusto Pinochet mag het Verenigd Koninkrijk verlaten, bijna anderhalf jaar na zijn arrestatie. De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Jack Straw, besloot vanochtend dat Pinochet (84) niet aan Spanje zal worden uitgeleverd om terecht te staan wegens martelingen tijdens zijn bewind, omdat hij "mentaal ongeschikt" is voor een proces.

Minister Peper overtreedt regels voor dienstauto
Minister A. Peper (Binnenlandse Zaken) overschrijdt de regels voor dienstauto's van bewindslieden in vrijwel alle opzichten. Zijn wagen heeft een 7.900 gulden hogere catalogusprijs dan de norm voor ministers toestaat. Ook de kilometerprijs van de auto is hoger dan de voorschriften van het kabinet toestaan. Peper overschrijdt deze norm jaarlijks met ten minste 1.890 gulden en maximaal 16.100 gulden.

ING doet miljardenbod op verzekeringskolos
Bank en verzekeraar ING heeft samen met verzekeringsmaatschappij WellPoint Health Networks een ongevraagd bod van 10,2 miljard dollar (meer dan 22 miljard gulden) uitgebracht op Aetna, de grootste Amerikaanse ziektekostenverzekeraar. Aetna zegt het bod in overweging te hebben genomen.

Kohl zamelt geld in om schade CDU te beperken
Oud-bondskanselier Helmut Kohl is druk in de weer om voor de CDU zes miljoen mark aan donaties in te zamelen om de financiële schade voor de partij in verband met de zwartgeldaffaire te verminderen. De oud-kanselier reist heel Duitsland af om de gelden bij elkaar te krijgen.

Noodkreten uit Mozambique
Duizenden mensen in het door overstromingen getroffen Mozambique lopen het risico te sterven voordat hulp hen heeft bereikt. Deze noodkreet hebben hulporganisaties gisteren de wereld ingestuurd.

Excuus Kok afgezwakt
Premier Kok heeft zijn bereidheid de Indonesische regering excuses aan te bieden voor Nederlandse wandaden tijdens de politionele acties in Nederlands-Indië genuanceerd.

Defensiebonden boos op Van Hoof
De defensievakbonden zijn woedend over de brief van staatssecretaris Van Hoof over de arbeidsvoorwaarden voor defensiepersoneel. Een woorvoerder van de bonden zei vanmorgen niet te verwachten dat het vandaag gevoerde overleg met de staatssecretaris iets op zou leveren.

'Erken Limburgs als derde taal'
Nederland moet een drietalig land worden. Naast de twee officiële landstalen, het Nederlands en het Fries, moet ook het Limburgs erkend worden als officiële landstaal.

Heineken doet bod op Bass
Heineken gaat een bod uitbrengen op de grote Britse bierbrouwerij Bass, die waarschijnlijk rond de 7 miljard gulden moet opbrengen. Bestuursvoorzitter Karel Vuursteen rekent op een biedingsstrijd met andere grote brouwers.

World Online 12 mld euro waard
De waarde van Internet-aanbieder World Online bedraagt bij de beursgang medio volgende maand maximaal 12 miljard euro (ruim 26 miljard gulden). Dat blijkt uit gegevens die World Online gisteren heeft gepubliceerd.

N-Zeeland wint America's Cup
De zeilers uit Nieuw Zeeland zijn door een 5-0 zege op de Italiaanse boot Prada in het bezit gebleven van de America's Cup, de oudste trofee in de sportwereld. Vandaag werd voor de kust van Auckland de beslissende race gevaren.

Onstuimig
Vanavond en vannacht stormachtig en veel regen. Morgenochtend wegtrekkende regen gevolgd door opklaringen. Temperatuur rond 8 graden. Vooruitzichten tot dinsdag: In het weekeinde winterse buien en kans op nachtvorst. Daarna rustiger, droger en iets oplopende temperatuur.


NRC Webpagina's
2 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)