U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Valse 'site' FPÖ lijkt heel echt
"Meningen die hier worden weergegeven zouden beschouwd kunnen worden als 'politiek incorrect'. Als u niet in vrije meningsuiting gelooft en antiracistisch bent, ga dan niet verder." De waarschuwing is te vinden op de website van de Ku Klux Klan, die weer te bereiken is via de site van de FPÖ. Althans zo lijkt het op het eerste gezicht.

Philips en UPC sterk op Beursplein
Het waren vanmorgen vooral de technologiefondsen die de Amsterdamse effectenbeurs in beweging brachten. Kabelbedrijf UPC en het elektronicaconcern Philips waren de sterkste stijgers.

Verlies van Baan blijkt minder groot dan was voorzien
Baan heeft in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar iets meer nieuwe software verkocht dan analisten hadden voorzien. Dat blijkt uit de definitieve cijfers van het bedrijf die vanmorgen zijn gepresenteerd.

Dialoog Mannesmann/Vodafone
Het Britse telecombedrijf Vodafone AirTouch en het Duitse Mannesmann, die al maanden zijn verwikkeld in een overnamegevecht, proberen alsnog tot een vergelijk te komen. Aanstaande maandag loopt het vijandige bod van Vodafone op Mannesmann af.

Een kwestie van maatvoering
Ook zo benieuwd naar het NIOD-rapport over de val van Srebrenica? Het zal, ijs en weder dienende, volgend jaar verschijnen - zes jaar na het drama dat zich in juli 1995 onder de ogen van Dutchbat afspeelde. En wat de spijtbetuigingen betreft: 'Het eisen van excuses lijkt onze politieke leiders beter af te gaan dan het aanbieden ervan', aldus de hoogleraar sociologie en Indonesië-kenner Jan Breman in Vrij Nederland.

Het Financieele Dagblad ook op maandag
Het Financieele Dagblad verschijnt vanaf 3 april ook op maandagochtend. Dat heeft de krant vanochtend bekendgemaakt. Het Financieele Dagblad kwam tot nu toe vijf keer in de week uit, van dinsdag tot en met zaterdag. De krant wil op deze manier inspelen op 'het groeiende finanieel-economisch nieuwsaanbod in het weekeinde'. De redactie gaat ook extra aandacht besteden aan het 'Nederlands bedrijfsleven in een internationaal en sectoraal perspectief'. Dat gebeurt door speciale koersenpagina's en redactionele artikelen. Het Financieele Dagblad voert geen prijsverhogingen voor de lezer door.

UPC betaalt 2,35 miljard voor K&T
United Pan-Europe Communications telt 2,35 miljard gulden neer voor de tv-kabels in Rotterdam, Dordrecht en omgeving. Het in Amsterdam gevestigde kabelbedrijf heeft daarover overeenstemming bereikt met energiebedrijf Eneco, de huidige moeder van het kabelbedrijf K&T. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) moet de transactie nog goedkeuren. K&T telt zo'n 590.000 televisieabonnees en ruim 6.000 klanten voor Internet via de kabel.

Winstsprong Alcatel
Alcatel, de op een na grootste fabrikant van telecomapparatuur in Europa na het Zweedse Ericsson, heeft vorig jaar het bedrijfsresultaat zien stijgen met ruim 28 procent tot 1,28 miljard euro (2,89 miljard gulden). De omzet van het Franse concern nam toe met 8,3 procent tot 23 miljard euro. De resultaten waren iets beter dan Alcatel had voorspeld, dankzij een forse groeispurt aan het eind van het jaar. In het vierde kwartaal nam het bedrijfsresultaat toe met 12 procent 12 procent tot 668 miljard euro bij een omzetgroei met 8,6 procent.

Groen licht telecomfusie
De regering van Singapore zal zich niet bemoeien met de voorgenomen fusie van het nationale telefoniebedrijf Singapore Telecommunications (SingTel) met de Hong Kong-divisie van het Britse Cable & Wireless. Dit heeft de South China Morning Post vanmorgen bericht. "SingTel is vrij om waar dan ook te investeren. De regering houdt zich daar buiten", zegt minister Yeo Cheow Tong (Communicatie) in de krant. De beide telefoonbedrijven hebben vorige week een fusie aangekondigd, waaruit een gigant met een waarde van 60 miljard dollar zal ontstaan.


In het voorjaar van 1965 organiseerde Martin Luther King een mars voor stemrecht voor zwarte Amerikanen. De mars, van het plaatsje Selma, waar maar één procent van de geregistreerde kiezers zwart was, naar Montgomery in Alabama, duurde vijf dagen. De site Selma to Montgomery March is gewijd aan de strijd van de zwarte burgerrechtenbeweging. Er is veel informatie te vinden, zoals interviews en foto's. (www.selmatomontgomerymarch.com)

NRC Webpagina's
3 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)