U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

ÖVP en FPÖ sluiten coalitie na tekenen verklaring
WENEN/BRUSSEL, 3 FEBR. De Oostenrijkse conservatieve ÖVP en de extreem-rechtse FPÖ hebben vanmiddag een coalitieovereenkomst gesloten. Ook hebben ze een 'verklaring over de waarden van de Europese democratie' ondertekend. Die verklaring was een voorwaarde voor president Thomas Klestil om een coalitie van beide partijen goed te keuren.

Snelle aanpak amokmakers
DEN HAAG, 3 FEBR. Deelnemers aan ordeverstoringen die zelf geen openlijk geweld plegen, zullen daar toch voor kunnen worden veroordeeld. Een meerderheid in de Tweede Kamer (PvdA, VVD, CDA en de kleine christelijke partijen) bleek gisteren voorstander te zijn van een wijziging van de wet die dit mogelijk maakt. Fractiewoordvoerder Dittrich van coalitiepartij D66 wil nog voor de uiteindelijke stemming een fundamentele discussie binnen zijn fractie over deze wetswijziging.

Proces tegen roken op werk
ROTTERDAM, 3 FEBR. Het Nederlandse Astma Fonds wil via de rechter rookvrije werkplekken afdwingen. Binnen enkele weken hoopt het fonds voldoende materiaal te hebben om namens een werknemer een proefproces aan te spannen.

Amerika entert Russische tanker 'wegens smokkel'
DUBAI, 3 FEBR. Een Amerikaans oorlogsschip heeft gisteren in de Golf een Russische tanker aangehouden op verdenking van smokkel van Iraakse olie. Het is de eerste keer dat dit met een Russisch schip gebeurt sinds Irak in 1990, na de invasie van Koeweit, een volledig handelsembargo door de Verenigde Naties kreeg opgelegd. Amerikaanse oorlogsschepen maken deel uit van de internationale marine-eenheid die op naleving van het embargo toeziet.

Frankfurt verhoogt rente
FRANKFURT, 3 FEBR. De Europese Centrale Bank heeft vanmiddag het belangrijkste tarief voor de geldmarkt met 0,25 procentpunt verhoogd tot 3,25 procent. De ECB volgt hiermee de stap van de Amerikaanse centrale bank die de rente gisteren eveneens met een kwart procentpunt verhoogde.

Verlies Baan minder groot
ROTTERDAM, 3 FEBR. Softwarebedrijf Baan heeft in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar iets meer nieuwe software verkocht dan analisten hadden voorzien. Dat blijkt uit de definitieve cijfers van het bedrijf die vanmorgen zijn gepresenteerd. Het verlies van Baan was in de maanden oktober tot en met december 1999 daardoor kleiner dan was voorzien.

Transplantatie diercellen
DEN HAAG, 3 FEBR. De Tweede Kamer wil een voorlopig verbod op onderzoek met dierlijke cellen en organen op mensen, totdat er meer bekend is over de risico's van xenotransplantatie. Minister Borst (Volksgezondheid) voelt er niets voor om het moratorium op klinisch onderzoek in een wettelijke regeling vast te leggen.

Volksrepubliek waarschuwt VS
PEKING, 3 FEBR. China heeft vandaag gewaarschuwd dat pogingen van het Amerikaanse Congres om de militaire samenwerking tussen de VS en Taiwan te intensiveren, zullen leiden tot grote spanningen.

Jeremiasse komt om bij ongeval
TECHENDORF, 3 FEBR. Het bekende wielerjurylid Wim Jeremiasse is gisteren op de Oostenrijkse Weissensee met een auto door het ijs gezakt en verdronken. Jeremiasse (60) was wedstrijdleider bij een schaatstocht.


NRC Webpagina's
3 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)