U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Een rondje polder
Mijn portie overleg heb ik weer gehad, afgelopen zondag. Tijdens mijn weekje zonder televisie was ik bijna weer vergeten hoe het soms kan toegaan. In Buitenhof onderhandelde Vara-coryfee Paul Witteman met PvdA-fractievoorzitter Ad Melkert over de toekomst van de Vara.


T V   V O O R A F :


Oorlog om een opslagtank
Het was een geschenk uit de hemel, erkent actievoerder Gijs Thieme van Greenpeace achteraf ruiterlijk. Hij zocht een aansprekend actiepunt om media-aandacht te krijgen voor de Noordzeeconferentie van 1995. Er was niet zoveel. De conferentie ging over lozingen en chloor. De zoveelste heldhaftige afsluiting van een smeerpijp dan maar?


F I L M   V O O R A F :


Apollo 13
De publieke belangstelling voor de lancering van maanvlucht Apollo 13 op 11 april 1970 was zo goed als nihil. Minder dan een jaar daarvoor hadden de Amerikaanse tv-kijkers Neil Armstrong al zien golfen op de maan en het nieuwtje was er af. Belangrijker zaken, zoals de oorlog in Vietnam en de studentenprotesten, eisten de aandacht op. Pas toen twee dagen na de lancering een zuurstoftank in het ruimteschip explodeerde en de historische woorden 'Houston, we have a problem' klonken, konden vluchtcommandant Lovell en zijn bemanning rekenen op internationale interesse. Tot 18 april, toen het drietal veilig landde in de Stille Oceaan, zat de halve wereld aan de buis gekluisterd.


NRC Webpagina's
17 JANUARI 2000


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)