U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ex-militieleider Arkan vermoord
SKOPJE, 17 JAN. De vroegere militieleider en van oorlogsmisdaden beschuldigde Serviër Zeljko Raznjatovic, alias Arkan, is zaterdag in de Servische hoofdstad Belgrado doodgeschoten. De VS en Groot- Brittannië hebben direct laten weten 'ongelukkig' te zijn met de moord; ze hadden liever gezien dat Arkan was berecht. De paramilitair Arkan werd door het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag gezocht wegens oorlogsmisdaden in Kroatië en Bosnië. Arkan was met zijn Tijger-militie actief in de oorlogen in Kroatië, Bosnië en Kosovo. Zijn moordpartijen en plunderingen maakten hem tot de meest gevreesde paramilitair op de Balkan.

Fiscaal extraatje voor gezinnen en gehandicapten
DEN HAAG, 17 JAN. Gezinnen met kinderen tot 16 jaar en een jaarinkomen tot ongeveer 80.000 gulden krijgen vanaf volgend jaar een kinderaftrek van gemiddeld 200 gulden. Verder komt er een 'kindervrijstelling' voor spaargelden tot 5.000 gulden. Gehandicapten en chronisch zieken kunnen ook op extra belastingaftrek rekenen. Dat zou staatssecretaris Vermeend (Financiën) vandaag de Tweede Kamer melden bij de behandeling van de Belastingherziening 2001.

Ricardo Lagos president Chili
SANTIAGO, 17 JAN. Ricardo Lagos is de nieuwe president van Chili. Lagos is de eerste socialistische president sinds generaal Pinochet in 1973 met een bloedige staatsgreep Salvador Allende afzette. Met bijna alle stemmen geteld had Lagos gisteren 51,32 procent van de stemmen. Zijn rechtse tegenstander Joaquín Lavín bleef steken op 48,68 procent.

Arrestaties in taxiconflict
AMSTERDAM, 17 JAN. De Amsterdamse politie heeft zaterdagnacht twee taxichauffeurs, aangesloten bij de Taxi Centrale Amsterdam, gearresteerd en hun auto's in beslag genomen (TCA). Ze hadden een auto van concurrent TaxiDirekt klemgereden.

Onderzoek naar beurstarieven
AMSTERDAM, 17 JAN. De Nederlandse Mededingingsautoriteit zal een onderzoek instellen naar de tarieven die de Amsterdamse beurs rekent voor de verspreiding van actuele koersinformatie.

Blair: extra geld gezondheidszorg
LONDEN, 17 JAN. De Britse premier, Tony Blair, heeft gisteren gezegd verantwoordelijkheid te nemen voor de crisis in de openbare gezondheidszorg. Hij beloofde extra uitgaven van veertig miljard gulden in de komende vijf jaar, vooral voor hogere salarissen van artsen en verpleegkundigen.


NRC Webpagina's
17 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)