U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Meesterwerken
De anarchistische schrijver Arthur Lehning had op het nippertje het jaar 2000 gehaald. Op zijn 100ste. "Het is nu welletjes geweest, langzamerhand", zei hij vijf jaar eerder al in een televisie-interview met H.J.A. Hofland. Dat werd gisternacht nog eens uitgezonden. "Na deze eeuw heb ik geen behoefte om het begin van de volgende nog mee te maken." Het is ongelofelijk dat de boezemvriend van de dichter H. Marsman tot afgelopen zaterdag nog heeft geleefd.


T V   V O O R A F :


Lefgozers en afwachters
Nederlandse onderzoekers vinden bij uiteenlopende diersoorten als koolmezen, ratten en varkens steeds weer dezelfde tweedeling. Binnen de soort zijn er dieren die agressief, dominant en extravert gedrag vertonen en andere dieren die zich juist terughoudend, afwachtend en risico-vermijdend gedragen. Tussenvormen komen niet voor. De documentaire Karakter, die vanavond wordt uitgezonden door het VPRO-programma Noorderlicht, gaat over deze twee typen persoonlijkheden.


F I L M   V O O R A F :


Dry White Season
Er zijn een hoop verkeerde redenen om als filmmaker de geschiedenis in te gaan. De 'eerste zwarte vrouwelijke regisseur die een Hollywoodfilm maakte' is er daar een van. Als toeschouwer ga je subiet op zoek naar 'het zwarte' of 'het vrouwelijke' en je blik wordt op voorhand vertroebeld door vooroordelen die er waarschijnlijk helemaal niets toe doen.


NRC Webpagina's
4 JANUARI 2000


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)