U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Rechter wijst optreden politie Millinxbuurt af
ROTTERDAM, 4 JAN. De politieactie in de Millinxbuurt op 26 november vorig jaar was onrechtmatig. Dat heeft de president van de Rotterdamse rechtbank vanmiddag bepaald.

Verzet plannen studiehuis
ROTTERDAM, 4 JAN. Schoolleiders, leraren en schoolbesturen verzetten zich unaniem tegen de twee ingrijpendste maatregelen die staatssecretaris Adelmund (Onderwijs) heeft aangekondigd om de 'tweede fase' van havo en vwo te verlichten. Zij weigeren van de verplichte examenvakken algemene natuurwetenschappen (ANW) en een tweede vreemde taal een keuzevak te maken, zoals Adelmund en de Tweede Kamer willen. Dit blijkt uit hun plannen voor het overleg vrijdag met Adelmund.

'Optreden IND is in strijd met de wet'
DEN HAAG, 4 JAN. Het terugsturen van legale vreemdelingen die een dag te laat hun verblijfsvergunning verlengen, is in strijd met de geest van de Nederlandse wet. Volgens de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken mist deze praktijk, die de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) nu ruim een jaar toepast, "verbindende kracht", zo blijkt uit een advies van vorige week.

Poetin ontslaat Jeltsins machtige dochter Tatjana
MOSKOU, 4 JAN. In het voetspoor van Boris Jeltsin heeft ook zijn dochter Tatjana het Kremlin verlaten. Waarnemend president Vladimir Poetin heeft haar gisteren ontslagen als "presidentieel imago-adviseur".

Baan lijdt verlies, bestuurder weg en beurskoers stort in
ROTTERDAM, 4 JAN. Het softwarebedrijf Baan gaat opnieuw banen schrappen om de aanhoudende verliezen te stoppen. M. Coleman, minder dan een jaar geleden aangetreden als bestuursvoorzitter, stapt op.

Beatrix viert Koninginnedag in Katwijk en Leiden
DEN HAAG, 4 JAN. Koningin Beatrix en prins Claus vieren Koninginnedag dit jaar in Katwijk en Leiden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koninginnedag wordt dit jaar op 29 april gevierd, omdat 30 april op een zondag valt.

Aandelenkoersen fors onderuit
AMSTERDAM, 4 JAN. De aandelenkoersen in Europa zijn vanmorgen fors gedaald, uit angst dat hogere rentes het fundament onder de beurzen zullen wegslaan. In Amsterdam ging de AEX-index met ruim 4 procent omlaag.

Kappers moeten prijzen verlagen
ROTTERDAM, 4 JAN. Kappersbond Anko zet door een reclamespot op de radio kappers onder druk om de BTW-verlaging door te berekenen aan de consumenten.

Informatie over pedoseksuelen
DEN HAAG, 4 JAN. Minister Korthals (Justitie) gaat slachtoffers en nabestaanden van pedoseksuele zedendelicten die dat willen ervan op de hoogte stellen dat de dader uit de gevangenis is ontslagen. Ook politie en burgemeester worden daarover geïnformeerd.

Conducteur NS neergestoken
UTRECHT, 4 JAN. Een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen is gistermiddag neergestoken door een passagier van de intercitytrein Den Haag-Utrecht. De conducteur liep lichte verwondingen aan been en buik op. Hij is behandeld in het academisch ziekenhuis in Utrecht.

Brits leger niet klaar voor Kosovo
ROTTERDAM, 4 JAN. Britse militairen die juni vorig jaar Kosovo binnentrokken om daar de vrede te handhaven, waren slecht uitgerust voor hun taak. Ze moesten regelmatig wapens lenen en verbindingen werkten niet, zo blijkt uit een uitgelekt rapport.

Topjaar voor Rijksmuseum
AMSTERDAM, 4 JAN. Het Rijksmuseum in Amsterdam telde het afgelopen jaar 1,3 miljoen bezoekers. Dat aantal behoort tot de hoogste jaarcijfers in de geschiedenis en is zes procent meer dan in 1998, aldus het museum vanmorgen.

Verzet tegen subsidie Foster Parents
DEN HAAG, 4 JAN. Het besluit van minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) om Foster Parents Plan subsidie te verschaffen uit het zogenoemde medefinancieringsprogramma zet de toekomst van de vier gevestigde medefinancieringsorganisaties, (Novib, Icco, Hivos en Cordaid) op het spel. Dat zegt de voorzitter van het gemeenschappelijk overleg van deze organisaties. Zij dreigen de minister met juridische actie om haar besluit ongedaan te maken.

NRC Webpagina's
4 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)