U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Millenniumsite

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
De magie van Tom en Jerry
De subliemste tekenfilms van Tom en Jerry, die Cartoon Netwerk zaterdag en zondag in een marathonsessie uitzendt, stammen uit de periode 1940-1957. Ze ontstonden in de studio die Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) in 1937 - de tijd van de volle bioscopen - oprichtte om een deel te veroveren van de agressief concurrerende (Disney!), maar potentieel winstgevende, tekenfilmmarkt.


T V   V O O R A F :


Weemoed met een glimlach
De vrolijkste grafsteen van Nederland is die van Annie M.G. Schmidt op de Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied, schrijft Joke Linders in haar pas verschenen boek Doe nooit wat je moeder zegt - en dat klopt. De steentjes in de omlijsting zijn bont gekleurd en de letters van haar naam maken een onordelijk rondedansje op de zwarte achtergrond.


T V   H E E R T J E :


De stilte van Mr. Bean
The Story of Mr. Bean vond ik vanwege mijn eigen verwoede pogingen gelach en/of verwarring te veroorzaken erg interessant. Maar dat gevoel werd overschaduwd door mijn spijt dat ik Rowan Atkinson nu heb zien praten en bewegen als Rowan Atkinson.


F I L M   V O O R A F :


Apocalyps
Aan het begin van dit jaar kon ik er nog over fantaseren, de ultieme millenniumfilm, waarin een held van het kaliber Bruce Willis in zijn eentje de hele millenniumbug ongedaan zou maken. Maar helaas, het M-woord lijkt geruisloos aan Hollywood voorbij te zijn gegaan.


T V   V O O R A F :


Minimale tv en kringloophumor
Big Brother versus de BBC-dinosaurussen, minimale versus maximale televisie, commercieel versus publiek, daar gaat het om. Voorlopig overwint de minimale televisie, het format dat verrassend scoort.


NRC Webpagina's
31 DECEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)