U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beurzen besluiten jaar met records
AMSTERDAM, 31 DEC. De aandelenkoersen op de Amsterdamse effectenbeurs hebben gisteren het jaar afgesloten met een nieuw record. Ook de beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs behaalden de hoogste slotkoersen ooit. De beurs in New York leed een klein verlies, na een dag eerder nog een record te hebben geboekt.

Dossier onthult gebruik Theunisse
ROTTERDAM, 31 DEC. Tot op de dag van vandaag ontkent oud-wielrenner Gert-Jan Theunisse dat hij zich tijdens de Tour de France van 1988 schuldig heeft gemaakt aan dopinggebruik. Gisteravond werd de voormalige coureur uit de PDM-ploeg in het KRO-programma Reporter ontmaskerd als een grootverbruiker. Op een lijst, waarvan deze krant een kopie heeft, werd nauwkeurig bijgehouden welke middelen Theunisse kreeg toegediend en in welke hoeveelheden.

Van den Doel: Bijlmer-enquête was overbodig
DEN HAAG, 31 DEC. Het Tweede-Kamerlid T. van den Doel (VVD), eerder dit jaar lid van de parlementaire enquêtecommissie die de vliegramp van 1992 in de Bijlmermeer onderzocht, meent dat de Bijlmer- enquête "overbodig" was. Hij zegt dit in een vraaggesprek met deze krant.

Reuzenrad blijkt nog niet veilig
LONDEN, 31 DEC. Het grootste reuzenrad ter wereld, dat ter gelegenheid van de millenniumwisseling in Londen is gebouwd, zal tijdens de jaarwisseling slechts onbemand ronddraaien. Het rad blijkt nog niet aan alle veiligheidnormen te voldoen. Mogelijk zal het 140 meter hoge rad pas in februari voor het publiek worden geopend.

Oud-marinier krijgt zes jaar cel
ROTTERDAM, 31 DEC. Ex-marinier J.S. is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot zes jaar celstraf voor zijn aandeel in de smokkel van cocaïne vorig jaar van de Nederlandse Antillen naar Nederland.

Bart winnaar van Big Brother
ROTTERDAM, 31 DEC. Het veel bekeken en besproken Veronica tv-programma Big Brother is gisteravond gewonnen door de 23-jarige Bart. Kijkers wezen de ex-militair aan als winnaar van de hoofdprijs van 250.000 gulden. Van de andere overgebleven deelnemers eindigde Ruud op de tweede plaats; Willem werd met afstand derde.

Panamakanaal al overgedragen
PANAMA, 31 DEC. Het Panamakanaal is gisteren officieel door de VS overgedragen aan Panama. De overdracht is een dag vervroegd uit vrees voor ongeregeldheden.


NRC Webpagina's
31 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)