U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Millenniumsite

Bart wint Big Brother, Ruud tweede
Bart is gisteravond door kijkers gekozen tot winnaar van het Veronica tv-programma Big Brother. Hij kreeg de hoofdprijs van 250.000 gulden. Ruud eindigde op de tweede plaats, Willem werd met afstand derde.

Internet-entrepreneurs nieuwe helden in VS
De New-Yorkse bankiers worden, zeker in een spectaculair beurs- en overname jaar als 1999, met hun forse kerstbonussen door velen benijd. Maar het zijn de winnaars van het 'oude geld'. De nieuwe helden zijn vooral Internet-ondernemers. Zij hebben in de ogen van Wall Street de fakkel van de vooruitgang overgenomen.

Foto's mogen nooit jokken
Deze eeuw heeft al veel etiketten opgeplakt gekregen, maar eentje mag er nog bij: de eeuw van de fotojournalistiek. Foto's zijn onze herinnering aan belangrijke gebeurtenissen gaan bepalen.


Op de website EarthCam worden onder de noemer Webcast of the Century millenniumfeesten uit de hele wereld uitgezonden: Londen, New York, Moskou, Hongkong, Singapore, Perth, Bombay, Helsinki, Buenos Aires, Kaapstad. Via een interactieve kaart kunnen de steden worden opgezocht. Behalve kijken, kunnen bezoekers ook chatten. Bekende webcam- sterren Jennifer Ringley (van Jennicam.org), Cindy Margolis (cindymargolis.com) en ander Internetpersoonlijkheden zijn de gastvrouwen en -heren in een glazen studio op het New Yorkse Times Square. (newyears.earthcam.com)


Voor wie wil meepraten: de site van het KNMI brengt een eeuwoverzicht van het weer, Nederlands gespreksonderwerp nummer één. Wist u dat we deze eeuw maar zeven keer een witte kerst hebben gehad, hoeveel centimeter sneeuw er in 1906 viel en wat Frederik van Eeden daar over schreef? Dat mooi najaarsweer 'oudewijvenzomer' wordt genoemd? Ook alles over lentevariaties, gevoelstemperatuur en warmetegetallen. (www.knmi.nl)

NRC Webpagina's
31 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)