U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Scepsis over commercieel avontuur VARA
Het voornemen van de VARA uit het publieke bestel te stappen is geen tactisch spelletje. VARA-voorzitter Vera Keur wil écht commercieel.

Russische media maken oppositie kapot
Hoewel de Russische parlementsverkiezingen pas morgen worden gehouden, is nu al duidelijk dat de democratie heeft verloren; de oppositie kreeg van de media geen enkele kans.

Uitgelicht: Een computer in de hand
Na de desktops voor op het bureau en de laptops voor op schoot is het volgens de makers van computerhardware nu de beurt aan de handhelds en de palmtops.

Helemaal van God los
Freelance journalist Arjan Visser (38) maakte de afgelopen twee jaar voor dagblad Trouw zestig lange interviews met bekende Nederlanders over de tien geboden. Veelgelezen pagina's. Aanstaande maandag breidt Visser zijn interviewstrategie uit naar de televisie. Dan begint bij de VPRO de reeks Eer en Geweten. Eerste gast is Hans van Mierlo. De overige acht afleveringen worden de komende twee weken uitgezonden.

School bedreigd via Internet
LITTLETON, 18 DEC. De Columbine High School in Littleton heeft gisteren de eindexamens opgeschort en de school gesloten na dreigementen via een chatroom op Internet. In april dit jaar schoten twee leerlingen 12 scholieren en een leraar dood. Een woordvoerder van het schooldistrict wilde geen details geven over het dreigement, maar zei dat de dreiging tegen de 1.900 leerlingen was gericht en niet tegen een individuele scholier. Volgens een woordvoerder van de school is de school grondig doorzocht, maar werd daarbij niets verdachts aangetroffen.(AP)

Brazilië verbiedt bloedige games
SAO PAULO, 18 DEC. Het Braziliaanse ministerie van Justitie heeft gisteren zes gewelddadige computerspelletjes verboden. Het betreft de spelletjes Doom, Mortal Kombat, Blood, Requiem, Postal en Duke Nukem. Het ministerie meent dat de student Mateus da Costa Meira (24) het spel Duke Nukem imiteerde toen hij op 3 november om zich heen schoot in een bioscoop in Sao Paulo. Daarbij vielen drie doden en en acht gewonden. De student had ook sporen van cocaïne in zijn bloed en was eerder onder psychiatrische behandeling geweest. Het ministerie overweegt binnen 120 dagen veel andere gewelddadige games te verbieden. (Reuters)

NRC Webpagina's
18 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)