U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Top justitie wil volledige drooglegging EK-steden
DEN HAAG, 18 DEC. Het openbaar ministerie wil dat de verkoop van drugs en alcohol tijdens het Europees voetbalkampioenschap volgend jaar in de Nederlandse toernooisteden zo volledig mogelijk aan banden wordt gelegd. Als er in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Arnhem geen drooglegging komt, is er een heel groot gevaar van "onbeheersbare gewelddadigheid door voetbalsupporters". Dit zegt de hoogste baas van het OM, J. de Wijkerslooth, vandaag in een vraaggesprek met NRC Handelsblad.

V-raad wil met wapeninspectie Irak doorgaan
NEW YORK, 18 DEC. De Verenigde Naties willen weer wapeninspecteurs naar Irak sturen. Als dit land meewerkt worden de economische sancties tegen Bagdad opgeschort. Een resolutie van die strekking is gisteren door de Veiligheidsraad aangenomen met elf van de vijftien stemmen voor. Frankrijk, Rusland, China en Maleisië onthielden zich van stemming.

Dijkstal verwacht spanningen om zorg
DEN HAAG, 18 DEC. De gezondheidszorg wordt volgend jaar onderwerp van scherpe tegenstellingen in de paarse coalitie, verwacht VVD-leider Dijkstal. Hij keert zich in een vraaggesprek met NRC Handelsblad tegen pleidooien van PvdA-fractieleider Melkert om de uitgaven voor de zorg fors te verhogen.

Ruim 200 doden in Venezuela, 7.000 vermisten
CARACAS, 18 DEC. Overstromingen en modderlawines hebben tot dusver ruim 200 slachtoffers gemaakt in Venezuela. Zevenduizend burgers worden vermist. President Chávez spreekt van de zwaarste ramp van de afgelopen vijftig jaar in Venezuela.

Regeling voor dwangarbeiders
BERLIJN, 18 DEC. Het Duitse bedrijfsleven en de regering van de Bondsrepubliek zullen voormalige nazi-dwangarbeiders tien miljard mark schadevergoeding uitkeren. De ongeveer 240.000 dwangarbeiders uit concentratiekampen kunnen ongeveer 15.000 mark per persoon tegemoet zien.

Brussel dreigt ook Duitsland
ROTTERDAM, 18 DEC. De Europese Commissie heeft gisteren gedreigd met juridische stappen tegen Duitsland nadat was gebleken dat het Duitse parlement weinig vorderingen had gemaakt met de opheffing van het verbod op de import van Brits rundvlees.

Ambassadeur mensenrechten
DEN HAAG, 18 DEC. Mevrouw R. Jones-Bos, op het ministerie van Buitenlandse Zaken nu coördinator voor het beleid in de Veiligheidsraad, wordt per 1 januari 2000 de eerste Nederlandse mensenrechtenambassadeur.

Koolmonoxydevergiftiging
DEN HAAG, 18 DEC. Zestien mensen die zich in een huis aan de Zoutkeetsingel in Den Haag bevonden zijn gisteravond met koolmonoxidevergiftiging in het ziekenhuis opgenomen. Oorzaak was een oude, niet onderhouden keukengeiser en CV-ketel.


NRC Webpagina's
18 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)