U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Gek op reizen en filmen
Rob Hof kreeg onlangs de Dirk Scherpenzeelprijs voor zijn documentaire over het Kroatische stadje Vukovar. Van hem zijn de komende weken twee belangrijke films op de televisie.


M U Z I E K :


Waits is weer ouderwets griezelig
De Amerikaanse zanger Tom Waits is het troeteldier van de Nederlandse popkritiek. Zijn nieuwste cd Mule Variations belandde dit jaar weer op de eerste plaats van de jaarlijst van beste cd's die het muziektijdschrift Oor samenstelt op basis van de voorkeuren van de Nederlandse popcritici.


F I L M   V O O R A F :


Slapstick horror
De filmmaker is voor critici vaak belangrijker dan de film zelf. Neem From Dusk till Dawn. Een roadmovie, die halverwege volslagen onverwacht omslaat in slapstick-horror. Volledig afgekraakt. Want de naam Quentin Tarantino was eraan verbonden.


T V   H E E R T J E :


Geallieerden tegen Aids
Nederlandse Eurovisiesongfestivalartiesten, geen puntentelling en een heel goed doel. Het Eurovisie Songfestival van de Eeuw ten bate van het Aidsfonds.


M A K E R S :


Helemaal van God los
Freelance journalist Arjan Visser (38) maakte de afgelopen twee jaar voor dagblad Trouw zestig lange interviews met bekende Nederlanders over de tien geboden. Veelgelezen pagina's. Aanstaande maandag breidt Visser zijn interviewstrategie uit naar de televisie. Dan begint bij de VPRO de reeks Eer en Geweten.


NRC Webpagina's
18 DECEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)