U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
De Uiver tot in je ruggengraat
De Uiver is terug op Schiphol. De souvenirs van één der grootste vaderlandse heldendaden van deze eeuw zwerven nog overal tussen het huisraad. Ontelbare gedenkplaatjes, prenten en beeldjes van het vliegtuig moeten er destijds verkocht zijn. Koene Dirk Parmentier - in 1934, na zijn klinkende zege in een luchtrace naar Australië, lag zijn naam op ieders lippen.


F I L M   V O O R A F :


Flatliners
Is er leven na de dood? Dat is de vraag die vijf medisch studenten in de film Flatliners bezighoudt. Eén van de vijf studenten heeft iets verzonnen om het antwoord te krijgen. In het bijzijn van zijn vrienden injecteert hij zich met 'sodium penthanol', een goedje waardoor hart en hersenen ermee stoppen. Dat is goed te volgen op de monitors, die dan alleen nog een 'flat line' te zien geven - een rechte lijn. De student heeft ook iets verzonnen om uit het dodenrijk terug te keren: een elektrische deken, een beetje zuurstof, wat hartmassage en een paar elektroshocks. Na een paar minuten is hij er weer, onbeschadigd en een hele ervaring rijker.


T V   H E E R T J E :


Interviewertje spelen
Koffietijd is natuurlijk niet de ideale broedplaats voor interviewtalent. Maar Hans van Willigenburg is helemaal niet zo dom als zijn Koffietijdtaakomschrijving hem voorschrijft. Dat hij ook nog eens een groot bewonderaar van Barbra Steisand is, hoeft geen struikelblok te zijn voor een mooi, spannend of onthullend gesprek.


M A K E R S :


Een hart voor radio
Soms lijkt het of je geen radio aan kunt zetten of je hoort de stem van NCRV-presentator Sjors Fröhlich. Dat was zeker vorig weekeinde het geval toen hij 44 uur achter elkaar te beluisteren was en daarmee het wereldrecord radiopresenteren op zijn naam zette. Maar ook op 'gewone' dagen komt Fröhlich regelmatig in de ether voorbij. Met NRCV Op Radio 1, Langs de Lijn, Hier en Nu Den Haag en Cappuccino.


T V   V O O R A F :


Wordt het nog wat met Fox?
Vorige week ging Fox Kids naar de beurs en trok de film Independence Day meer dan een miljoen kijkers. En oh ja, Fox wil vanaf 2001 graag eredivisievoetbal gaan uitzenden. Een gesprek met algemeen directeur Robert Bland (51) over de ambities van Fox: "Big Brother stopt binnenkort. Goudkust niet."

NRC Webpagina's
20 NOVEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)