U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Onder meer aandacht voor de schuldenproblematiek van de Derde Wereldlanden en een gesprek met Tom de Meij over terugkeer van ex-psychiatrische patiënten in de maatschappij. Radio 5, 14.02-15.00u.

Top 70 van de jaren '70. Ferry Maat presenteert de belangrijkste hits uit de jaren zeventig, samengesteld door luisteraars. Radio 2, 14.02-20.00u.

Faros. Emeritus hoogleraar sterrenkunde Kees de Jager legt uit waarom een ontdekking van een planeet buiten ons eigen zonnestelsel wereldwijd voorpaginanieuws is. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Aan de hand van het leven van Gaspar van Breugel, telg uit een oud regentengeslacht, wordt een beeld geschetst van de koloniale verhoudingen tussen Nederland en Suriname in het begin van de 19de eeuw. Van Breugel is één van de hoofdpersonen uit de dissertatie van Susan Legne, hoofdconservator van het Tropenmuseum in Amsterdam. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Muziek uit en gesprekken over de jaren zeventig met onder anderen optredens van Fred Piek en Daniël Sahuleka. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy Listening. Aandacht voor het vocale trio Lambert, Henricks & Ross en de latere solo carrières van Jon Hendricks en Annie Ross. Verder Wim Sonneveld in het Duits, Marlène Dietrich met werk van Brel en John Coltrane met zanger Johnny Hartman. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

OVT. Na de column van André van der Louw een gesprek met historica Thea van der Linden over Nederlandse dwangarbeiders in nazi-Duitsland en hun roep om schadeloosstelling en erkenning. In het tweede uur gaat het over het protest tegen het gebruik van kernenergie. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-middagjournaal. Gesprek met de Brabantse gedeputeerde en CDA-kopstuk Pieter van Geel over o.a. de kunst van het oppositievoeren en de aantrekkingskracht van het CDA. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Gasten: Schrijver en dichter Lévi Weemoedt die praat over zijn nieuwe bundel Rijk verleden en kleinkunstenares Marijke Boon. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Bewerking van de uitzending van 28 december 1992 toen de musical Elisabeth in Wenen met Pia Douwes in de hoofdrol in première ging. Eerder op de avond beleefde de musical in het Circustheater in Scheveningen zijn Nederlandse première met weer Pia Douwes in de hoofdrol. Radio 1 & 2, 0.02-1. 00u.

MAANDAG

Avro-radio op 1. Onder meer bespreekt mr. G.B.J. Hiltermann voor de allerlaatste keer 'de toestand in de wereld'. Aansluitend praat hij met professor dr. I.A. Diepenhorst, monseigneur Ph. Br en Michiel van Hulten (lid van het Europese Parlement voor de PvdA) over o.a. het verleden en toekomst van de democratie. Radio 1, 13.30-17.00u.

Ophef & vertier. Aandacht voor o.a. de nieuwe toneelvoorstelling Seks-estafette van de Paardenkathedraal die door twee acteurs Peter De Graef en Marie-Louise Stheins wordt gespeeld. Verder een nieuwe versie van de klassieker Antigone van Sofokles en een gesprek tussen drie conservatrices over wat musea voor kinderen kunnen betekenen. Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het Dal. Gesprek met Joost Ritman (1941) die in 1993 in opspraak kwam toen de ING-bank beslag legde op zijn bedrijf De Ster (wegwerpservies voor vliegtuigen en ziekenhuizen), op zijn kunstcollectie en bibliotheek (Philosophica Hermetica). Ritman kon zijn schulden, meer dan 500 miljoen, niet inlossen. Inmiddels is de zaak geschikt. Radio 5, 16.02-16.45u.

NRC Webpagina's
20 NOVEMBER 1999


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)