U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Veel animo voor scholierenstaking
VLAARDINGEN, 20 NOV. Uit alle hoeken van het land reageren scholieren op de oproep van VWO-leerlingen van het Vlaardingse Aquamarijn College om op 6 december in Den Haag te staken tegen het Studiehuis. De leerlingen vinden de vernieuwde eindexamenprogramma's voor havo en VWO, die in augustus zijn begonnen, te zwaar. Het stakingscomité Tweede Fase heeft binnen een week bijna 6000 aanmeldingen per email gekregen.

Kritiek voorzitter Schipholoverleg op Netelenbos
ROTTERDAM, 20 NOV. Voorzitter H. van der Vlist van het Tijdelijk Overleg Platform Schiphol (TOPS) vindt dat minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) "onverstandig en met nodeloze haast" omgaat met het besluitvormingsproces over de nationale luchthaven.

Kok: twijfel over onderzoek Peper
ROTTERDAM, 20 NOV. Premier Kok heeft gisteravond twijfels geuit over de commissie uit de Rotterdamse gemeenteraad die het declaratiegedrag van oud-burgemeester Peper onderzoekt. In het wekelijkse televisiegesprek zei Kok het , ,heel apart" te vinden dat Rotterdamse ambtenaren de mogelijkheid krijgen anoniem informatie te verschaffen over Peper.

Rijksmuseum krijgt 100 miljoen
DEN HAAG, 20 NOV. Het Rijksmuseum in Amsterdam krijgt van het kabinet een eenmalige extra 'millenniumbijdrage' van 100 miljoen gulden. Het geld komt uit een pot van 400 miljoen gulden die het kabinet te verdelen heeft dankzij een meevaller van 2,5 miljard gulden.

BVD werkt mee aan dramaserie
DEN HAAG, 20 NOV. De Binnenlandse Veiligheids Dienst (BVD) is betrokken bij een dramaserie van de VARA over de inlichtingendienst. Volgens een BVD-woordvoerder is de programmamakers "ruimhartig informatie gegeven" over de werkwijze van de geheime dienst.

Prof. Piet Borst onderscheiden
ROTTERDAM, 20 NOV. Prof. dr. Piet Borst is bij zijn afscheid als bestuursvoorzitter van het Nederlands Kanker Instituut en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis benoemd tot Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Ali vechtsporter van de eeuw
WENEN, 20 NOV. De Amerikaanse oud-bokser Mohammed Ali (57) is gisteravond in Wenen uitgeroepen tot vechtsporter van de eeuw. Hij was een van de elf sportmensen die tot sporter van de eeuw zijn gekozen. Geen van de kandidaat gestelde Nederlanders viel in de prijzen.

NRC Webpagina's
20 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)