U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Internet ingezet tegen studiehuis
Het studiehuis moet op de schop, vinden zeven vwo-ers in Vlaardingen. Binnen een week mobiliseerden ze via internet 6.000 scholieren voor een landelijke staking op 6 december.

Tv-serie 'Geheime dienst' krijgt hulp BVD
De Binnenlandse Veiligheids Dienst (BVD) geeft inlichtingen ten behoeve van een VARA-dramaserie met de titel 'De geheime dienst'. Volgens BVD- woordvoerder V. van Steen is de programmamakers informatie versterkt over de werkwijze van de geheime dienst.

Huizenveiling op Internet
Twee makelaars zijn ingesprongen op de krapte op de woningmarkt door de eerste huizenveiling op Internet te openen (www.huisveiling.nl). De initiatiefnemers hopen op die manier de openheid van de huizenmarkt te verhogen. Van iedere bieder is de naam en het bod bekend. De uiteindelijke koper betaalt een bedrag aan de Internetpagina. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is blij met het initiatief, maar eist wel duidelijkheid voor de consument.

Bemiddelaar Microsoft
Thomas Penfield Jackson, de rechter in de antimededingingszaak van de Amerikaanse overheid tegen Microsoft, heeft gisteravond de jurist Richard Posner als bemiddelaar benoemd. Hij moet schikkingsonderhandelingen gaan leiden. Beide partijen hadden al eerder laten weten bereid te zijn te praten over een schikking. Tot nu toe leek dat onhaalbaar omdat de standpunten zo ver uit elkaar liggen.

Vodafone vangt weer bot
Mannesmann-topman Klaus Esser heeft gisteravond ook het laatste bod van het Britse Vodafone van 124 miljard euro of 273 miljard gulden afgewezen. Hij zei dat zijn bedrijf van geen enkel overnamebod wil weten, hoe hoog ook. De Britse telecomgigant Vodafone hoopte dat Esser door de raad van commissarissen al op andere gedachten zou zijn gebracht. De commissarissen van Mannesmann praten echter pas op 28 november verder over het Britse bod.


De twee makers van Fabeltjesweb, een site over de Fabeltjeskrant, waren vroeger echte fans. Hij is op de site te zien als vijfjarige met een bakje Brinta en een Fabeltjeskrant placemat. Zij is als vijfjarige een keer in de studio geweest. Verlegen lachend zit ze in het decor tussen Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar ("de Margaret Thatcher van Fabeltjesland"). De uitgebreide site, die een paar honderd bezoekers per dag trekt, is een eerbetoon aan de populaire televisieserie van Thijs Chanowski die in 1968 voor het eerst werd uitgezonden. Alle karakters zijn er te vinden inclusief geluidsfragmenten. De eindtune is integraal te beluisteren. Een feest der herkenning voor de verschillende generaties kijkers. (www.fabeltjesweb.nl)

NRC Webpagina's
20 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)