U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Softwarebedrijf misbruikte macht Een Amerikaanse rechter heeft gisteravond bepaald dat de softwarefabrikant Microsoft een monopolie heeft op de markt van besturingssystemen voor personal computers. Microsoft heeft daarvan misbruik gemaakt waardoor de consument is geschaad.

Camera redde Latoya
Bijna was een 14-jarig meisje teruggestuurd naar haar stiefvader in Suriname. Een vastbesloten burgemeester bracht de zaak in de publiciteit. Mooie beelden: de strategie rond een tearjerker.

De mediakunst zoekt grenzen
Kunstenaar Cor Groenenberg heeft zijn vet geschilderde doeken met rauwe biefstukken en ander vlees als gebruinde torso's met glimmende spierbundels, achter slot en grendel gezet. Op de computer ernaast kan de bezoeker een keuze maken welk kunstwerk zal worden geëxposeerd. Een stem zegt: "Is dit uw favoriete schilderij?

Op de bres voor het Frans
Van een wat duf herhaalkanaal voor Franse tv-programma's heeft TV5 zich ontwikkeld tot een meer actuele nieuws- en vermaakzender. Dit weekeinde verzorgt het station een 24 uur durend programma vanuit Amsterdam.


In deze elektronische tijd wordt weinig aandacht meer geschonken aan 'eenvoudige' schrijfbenodigdheden als pennen en potloden. Op Internet is dan ook een site verschenen die aandacht wil schenken aan het potlood. Pencils.com staat vol met trivia als 'een gemiddeld potlood kan een lijn van 35 mijl lang tekenen' en 'hoewel de naam anders zegt, bevat een potlood geen lood'. Verder de geschiedenis van het potlood, een lijst met namen van beroemde mensen die louter met potlood schreven (onder meer Leonardo da Vinci) en de manier waarop potloden worden gemaakt. Vooral grappig is de manier waarop de makers van de website hun bezoekers, die aan de computer zitten, proberen te overtuigen van de plezier van het schrijven met potlood. (www.pencils.com)

NRC Webpagina's
6 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)