U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beperkt winnen van aardgas in Waddenzee mag
DEN HAAG, 6 NOV. Het kabinet heeft gisteren de mogelijkheid opengelaten om beperkt aardgas te gaan winnen onder de Waddenzee. Hoewel de ministerraad besloot voorlopig geen vergunning te verlenen voor de gaswinning en nieuwe proefboringen, mag dat alsnog indien komt vast te staan dat daarmee geen "onherstelbare schade" aan het gebied wordt toegebracht.

Beursbewaker wil toch straf voor Philips-bestuurder
AMSTERDAM, 6 NOV. De Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) wil het openbaar ministerie via de rechter dwingen om Philips-bestuurder Van der Poel wegens misbruik van voorkennis te vervolgen. Eerder weigerde justitie, na aangifte van de STE, vervolging in te stellen. De beurstoezichthouder dient nu een strafvorderingsklacht in bij het Gerechtshof. De Raad van Toezicht van de STE heeft daar deze week mee ingestemd.

Kok valt Gmelich niet af over lobbyactiviteiten
DEN HAAG, 6 NOV. Oud-staatssecretaris Jan Gmelich Meijling heeft geen afspraken geschonden met zijn lobbyactiviteiten voor het Israelische defensiebedrijf Rafael. Dit verklaarde premier Kok gisteravond na afloop van het wekelijkse kabinetsberaad. De minister-president was afhoudend over suggesties dat er een gedragscode moet komen voor oud- bewindslieden.

Steeds meer hulporganisaties
DEN HAAG, 6 NOV. Het aantal goededoelenorganisaties dat een gunstige behandeling krijgt van de belastingdienst stijgt spectaculair. In nog geen twee jaar tijd is hun aantal met drieduizend toegenomen tot circa dertienduizend.

Militair ontkent ruzie in Moskou
MOSKOU/GROZNY, 6 NOV. Een hoge Russische militair, plaatsvervangend stafchef Valeri Manilov, heeft gisteren ontkend dat er ruzie is tussen legerleiding en Kremlin over de oorlog in Tsjetsjenië.

Vietnam: doden door watersnood
HANOI, 6 NOV. Grote delen van het midden van Vietnam zijn getroffen door een watersnoodramp die al aan ten minste 357 mensen het leven heeft gekost. Gezien de aanhoudende regenval verwachten de autoriteiten dat het dodental verder zal stijgen.

Caracas: termijn president verlengd
CARACAS, 6 NOV. De grondwetgevende vergadering in Venezuela is gisteren akkoord gegaan met de omstreden verlenging van de ambtstermijn van de populistische president Hugo Chávez.

Voorhoeve lid Raad van State
DEN HAAG, 6 NOV. Tweede-Kamerlid J. Voorhoeve, oud-minister van Defensie, wordt per 1 december lid van de Raad van State. Het kabinet heeft hem gisteren voorgedragen voor benoeming.


NRC Webpagina's
6 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)