U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Kleefslak-epos
Nu we weer zijn begonnen aan een serie tv-terugblikjes op het burgemeesterschap van Bram Peper, met alle cadeaus en bonnetjes, vraag ik me af, waarom geen terugblik op Kok I, de kabinetten Lubbers of Van Agt? Alleen het kabinet Den Uyl is veilig verklaard.


F I L M   V O O R A F :


Kafka als actieheld
Toen Kafka op een morgen uit onrustige dromen ontwaakte, ontdekte hij dat hij in James Bond was veranderd. Het was geen droom, maar een hersenspinsel van de Amerikaanse regisseur Steven Soderbergh. Zijn film Kafka (1991) is geen verfilming van De gedaanteverwisseling of het leven van de schrijver, maar een gefantaseerde mengelmoes van Kafka's leven en werk.


F I L M   V O O R A F :


Raining Stones
Sappelen om het hoofd boven water te houden. Voor arbeiders regent het stenen, zeven dagen per week. Wie tot in detail zijn nieuwsgierigheid bevredigd wil zien naar hoe een jong gezinnetje in een arbeiderswijk de strijd om het bestaan voert, wie het persoonlijke leed wil kennen dat daarmee gepaard gaat en ook nog behoefte heeft aan een opvatting over hoe de maatschappij in elkaar zit en welke rol het geloof speelt, moet vanavond 87 minuten uittrekken voor Raining Stones.


NRC Webpagina's
29 OKTOBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)