U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Favoriet Bush laat verstek gaan bij tv-debat
De Republikeinse presidentskandidaten voerden gisteren een forumdiscussie die op de televisie werd uitgezonden. Maar er ontbrak één kandidaat, de belangrijkste.

Strijd om zakelijke mobiele beller feller
De strijd om de zakelijke mobiele beller wordt feller. De nieuwe aanbieder Dutchtone maakte gisteren bekend landelijke dekking te hebben bereikt. Dat maakt de weg vrij om te morrelen aan de zakelijke positie van de grootste aanbieders in mobiele telefonie, Libertel en KPN.

De Invasie op je pc
Discovery Channel heeft een cd-rom uitgebracht, getiteld Normandy, the Great Crusade. De uitgave is bedoeld als een compact documentair overzicht van de voorbereidingen tot de Invasie, wat er op 6 juni 1944 gebeurde en hoe de eerste weken van de operatie zijn verlopen. Het verhaal eindigt bij de bevrijding van Parijs op 24 augustus. Dit alles wordt verteld in bewegende en stilstaande beelden - zwart-wit, de 'authentieke' zoals het heet - met de dramatische toelichting door een Amerikaanse commentatorstem.

Gratis telefoons voor militairen
Het ministerie van Defensie stelt gratis gsm-telefoons beschikbaar aan de tweeduizend Nederlandse militairen die in Kosovo gelegerd zijn. Aanleiding zijn klachten van militairen dat er onvoldoende faciliteiten zijn om naar huis te bellen. Defensie heeft een contract van één twee miljoen gulden gesloten met KPN-telecom. Drie zend- en ontvangstations in Orahovac, Suva Reka en Prizren leggen via een sattelietverbinding met het Nederlandse gsm-netwerk, zodat tegen Nederlands tarief kan worden gebeld.

Slowakije verkoopt PTT
De Slowaakse overheid wil zijn telefoonmaatschappij privatiseren en met de opbrengst de overheidsfinanciën saneren. Dat heeft de Slowaakse minister van Telecommunicatie gisteren bekendgemaakt. De verkoop moet 200 miljoen dollar (ruim 400 miljoen gulden) opbrengen.

Al Capone's stapt naar rechter
Al Capone's stapt naar de rechter om een schadevergoeding van circa 2 miljoen gulden van Telfort te eisen. De pizzaketen, die zijn telefoonverkeer laat afhandelen door Telfort, was vrijdagavond telefonisch onbereikbaar. Telfort vindt de claim in geen verhouding staan tot de geleden omzetderving van zo'n 70.000 gulden.


Wie normaal alle reisbureaus afloopt, of kranten en Internet afstruint op zoek naar de voordeligste mogelijkheid om op het laatste moment een reis te boeken, kan sinds deze week ook terecht bij de Lastminutegids.nl. Daar staan alle reisaanbiedingen van Nederlandse reisbureaus bij elkaar, zodat het vergelijken van prijzen en bijvoorbeeld reisduur eenvoudig is. Boeken kan er niet, daarvoor moet je naar andere sites of even bellen. (www.lastminutegids.nl)

NRC Webpagina's
29 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)