U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Heksenjacht in China tegen religieuze sekte
PEKING, 29 OKT. De Chinese autoriteiten zijn een grootscheeps offensief begonnen tegen de religieuze massabeweging Falun Gong. Daarbij zijn de afgelopen dagen honderden geloofsaanhangers opgepakt.

Amsterdam wil huizenkopers financieel helpen
AMSTERDAM, 29 OKT. De gemeente Amsterdam wil mensen met een middeninkomen financieel helpen bij het kopen van een huis. Wethouder Stadig (Volkshuisvesting) wil de komende vier jaar 2.000 kopers een renteloze lening van maximaal een ton geven.

Peper bespreekt affaire met Kok
DEN HAAG, 29 OKT. Minister Peper (Binnenlandse Zaken) heeft vandaag met premier Kok overleg gevoerd over de beschuldiging dat hij als burgemeester van Rotterdam misbruik heeft gemaakt van gemeentelijke gelden. Peper moet volgende week op verzoek van de oppositie in de Tweede Kamer verschijnen om opheldering te geven.

VN-missie voor hulp Tsjetsjenen
NEW YORK, 29 OKT. De secretaris-generaal van de VN, Kofi Annan, stuurt een humanitaire missie naar de noordelijke Kaukasus om Tsjetsjeense burgers in het oorlogsgebied te helpen. Rusland heeft met de komst van de missie ingestemd.

Leger Armenië dreigt met actie
MOSKOU, 29 OKT. Na de achtvoudige moord op de politieke elite van Armenië heeft het leger gedreigd met ingrijpen. De legerleiding eist het ontslag van twee ministers en de procureur-generaal wegens nalatigheid.

Zware cycloon treft oosten India
NEW DELHI, 29 OKT. Hulpverleners langs de Indiase oostkust vrezen dat honderden mensen zijn omgekomen bij een cycloon die vandaag langs de deelstaten Orissa en West-Bengalen trekt. Ruim 200 vissers worden vermist.

Montenegro: fiscaal zelfstandig
PODGORICA, 29 OKT. Montenegro staat op het punt zich fiscaal los te maken van Joegoslavië. Het zal ook de Duitse mark als wettig betaalmiddel invoeren, naast de Joegoslavische dinar.


NRC Webpagina's
29 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)