U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Programmaraad verdwijnt
De gemeentelijke programmaraden, die bepalen welke televisiezenders er in het zogenoemde basispakket worden doorgegeven op de kabel, zullen verdwijnen als de kabelmaatschappijen hun monopoliepositie verliezen. Tot die tijd krijgen zij juist een sterkere rol.

Bieden met de muis
Veilingen afstruinen op zoek naar een mooi stuk; een schilderij, eentweedehands fiets of misschien een computerspel. Vroeg opstaan voor een rommelmarkt hoeft niet meer: Nederlanders wagen zich vaker aan kopen van foto en bieden met de muis.

Van pommers en schalmeien
Het Spectrum van de Klassieke Muziek heeft één voordeel: je kunt er op woorden zoeken in een berg losse informatie over muziek. Dat is handig als je bijvoorbeeld wilt weten welke 'Reinhard' ook al weer een passie had geschreven. Dan vind je gemakkelijk dat Reinhard Keiser ooit een Markuspassie heeft geschreven. Oh ja, die. In een naslagwerk in boekvorm kun je lang zoeken naar zoiets.

Playboy Oost-Europa
Playboy Magazine gaat samen met lokale uitgevers edities van het blootblad op de markt brengen in Hongarije en Roemenië. Playboy Enterprises in Chigaco en de Griekse uitgever Attica Publications richt hiertoe in de twee landen joint ventures op.

Intel neemt DSP Com. over
Het Amerikaanse concern Intel, de grootste producent van computerchips ter wereld, neemt het Israelische DSP Communications over voor 1,6 miljard dollar (3,27 miljard gulden). Volgens Intel is de aankoop een belangrijk onderdeel van het streven de leidende leverancier van bouwstenen voor Internet te worden. DSP produceert geintegreerde circuits en samenhangende systeemsoftware voor mobiele telefonieproductie gebaseerd op een draadloze technologie die digitale signaal voortbrenging wordt genoemd. Tot de klanten van DSP behoren Lucent, Motorola, Neco en Sanyo. (ANP)

Zwarte handel
Youp van 't Hek, die dinsdag zijn optreden op oudejaar heeft afgelast als protest tegen de zwarte handel in kaarten, voelt er niets voor om kaarten te veilen op internet. Concertorganisator Mojo Concerts maakte gisteren bekend dit te gaan doen om zo zwarthandelaren te bestrijden. Van 't Hek reageert via zijn manager H. Floberg zeer negatief op het idee. "Brood ga je toch ook niet veilen. Straks komen alleen de rijken nog binnen", aldus Floberg. "Wij verdienen dan wel meer, maar daar gaat het niet om." Als mogelijke oplossing voor de zwarte handel noemt Floberg het instellen van 'flexibele abonnementen'.


Op 9 november is het tien jaar geleden dat de Berlijnse Muur ten val kwam. Op de meertalige website A concrete curtain wordt stilgestaan bij deze historische gebeurtenis. Daarop wordt de geschiedenis van de Muur geschetst en wordt gekeken naar hoe Berlijn er vandaag de dag uitziet, zonder scheidslijn van beton en ijzer. De site is een inititatief van het Deutsches Historisches Museum Berlin en het Mémorial de Caen. (www.wall-berlin.org)

NRC Webpagina's
15 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)