U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Gewetensvragen
Nieuwe gewetensvraag voor Kamerleden: hebt u de hand geschud van het nieuwe VVD-Kamerlid Hans van Baalen? Interessante televisie, want de Kamerleden kunnen dan blijk geven van hun politieke vernuft. Van Baalen zou namelijk lang geleden extreemrechtse sympathietjes hebben gehad. Nu heeft hij ze in ieder geval niet. Hij zou wel gek zijn. Een commissie uit de Raad van State heeft hem gezuiverd maar dat ontslaat een Kamerlid niet van zijn eigen geweten.


R E C L A M E :


Puzzels voor de zapper
Soms is het heel aangenaam naar reclameblokjes te kijken. Er wordt weinig gevraagd van de kijker, die veel op zich afgevuurd krijgt wat hij of zij in 99,9 procent van de gevallen gedachteloos naast zich neer kan leggen. Het ene oor in, het andere oor uit.


F I L M   V O O R A F :


Le Mur
Zoals veel films kan Le Mur van de Waalse regisseur Alain Berliner kort worden samengevat met 'boy meets girl'. Toch is het belangrijkste thema van deze sympathieke film niet de ontluikende liefde tussen de Waalse Albert en de Vlaamse Wendy (gespeeld door Pascale Bal), maar de taalstrijd die België al meer dan een eeuw verscheurt. Zoals een van de hoofdpersonen in de film uitlegt aan een Australiër: "Wij hebben geen aardbevingen en geen vulkanen in België, alleen problemen tussen Franstaligen en Vlamingen."


NRC Webpagina's
30 SEPTEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)