U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Morgen is het vijftig jaar geleden dat Mao Zedong het nieuwe, communistische China uitriep. Gesprekken met sinoloog Stefan Landsberger en met de Chinese journalist Ying Cheung, die zijn land na de protesten op het plein van de Hemelse Vrede is ontvlucht. Ned.2, 17.29-18.55u.

Netwerk. Donderdag verschijnt in Amerika de langverwachte geautoriseerde biografie Dutch, a memoir of Ronald Reagan van biograaf Edmund Morris. In Netwerk herinneringen aan een acteur die de machtigste man van de wereld werd. Verder over de voordelen en de nadelen van nieuwe media. Computerverslaving zorgt niet alleen voor torenhoge telefoonrekeningen, maar ook voor een ontwricht sociaal leven. Een cyberjunk en een hulpverlener vertellen over deze onderschatte verslaving. Ned.1, 20.31-21.07u.

REPORTAGE

Oog in oog. Reportage over synthetische drugs in Nederland. Twee jaar geleden werd de USD, de Unit Synthetische Drugs, door justitie opgericht om de productie van deze roesmiddelen aan banden te leggen. Gesprekken met dealers, gebruikers en opsporingsambtenaren. Net5, 22.35-23.25u.

TALKSHOWS

Eerlijk gezegd. Met als thema vandaag man/vrouw. Worden vrouwen op het professionele vlak nog altijd gediscrimineerd? Wat zijn de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke seksualiteit? Een panel van vrouwen en mannen praten hierover. VRT1, 20.55-21.55u.

Man/Vrouw. Gesprekken met echtparen, waarvan een van de partners een psychische ziekte heeft. Ned.2, 21.00-21.40u.

Rondom tien. Cees Grimbergen praat met illegalen, politici en de vreemdelingenpolitie over de strijd van de overheid tegen de honderdduizend illegalen in Nederland. Wat zijn de gevolgen van het strengere beleid, dat staatssecretaris Cohen van Justitie in zijn Terugkeer-notitie voorstaat? Ned.1, 22.00-22.42u.

DOCUMENTAIRES

Histories. Portret van de Vlaamse filosoof Jaap Kruithof (1929), die in de jaren zestig en zeventig actief was in allerlei linkse organisaties. Hij is een overtuigd socialist gebleven en maakt zich publiekelijk zorgen over het milieu, de Derde Wereld en de gevolgen van de vrije markt. Canvas, 20.55-21. 45u.

Wildlife on one. Over de galago-aapjes in Zuid-Afrika, ook wel 'bushbabies' genoemd. Galago-aapjes zijn nachtdieren en ze kunnen bij gevaar springend een afstand van dertig maal hun eigen lichaamslengte overbruggen. Zeventig miljoen jaar geleden waren deze beestjes waarschijnlijk de enige primaten op aarde. BBC1, 21.30-22.00u.

Horizon. Populair-wetenschappelijke documentaire over de mysterieuze ziekte Fibrodysplasia Ossificans Progressiva. Harry Eastlake overleed in 1973 aan deze ziekte, die zijn spierweefsel langzaam maar zeker in bot had veranderd. Zijn lichaam was al voor zijn dood zo hard als steen. Wetenschappers zoeken nog naar een remedie voor de ziekte, die al honderden slachtoffers heeft veroorzaakt. BBC2, 22.30-23.20u.

Voor en tegen. Zelfportret van de zevenjarige Salvador Gieling, die vertelt waar hij van houdt en waar hij een hekel aan heeft. Gieling haat Smarts 'omdat ze zo lelijk zijn' en vindt Tom en Jerry leuk 'omdat ze zoveel ruzie maken'. Ned.1, 00.19-00.23u.

SPORT

UEFA-Cup. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Shaktor Donetsk-Roda JC, Ned. 3 17.23-19.30u. Dukla Banska-Ajax is te zien op Ned.3, 19.56-22.00u. In het Sportjournaal (Ned.2, 18.43-18.51u.) aandacht voor de persconferentie van het Nederlands elftal in verband met de oefenwedstrijd tegen Brazilië op 9 oktober.

MUZIEK

2 Meter sessies. Een aantal artiesten speelt onder begeleiding van strijkers, onder andere Boudewijn de Groot, Skik en K's Choice. RTL 5, 22.20-22.50u.

Muziekspecial: Bennie Jolink. Interview met en muziek van Bennie Jolink, de zanger van Normaal. Jolink heeft zijn eerste Engelstalige album gemaakt, Howling at the moon, met sterke country-invloeden. Veronica, 23.25-23.55u.

FILMS

De gulle minnaar (Mady Saks, 1989, Nederland). Liefdeloze en onbenullige komedie, losjes gebaseerd op twee boekjes van Marjan Berk, grossiert in boertige leut en seksuele gymnastiek. Peter Fabers buitelingen met Mariska van Kolck wekt de jaloezie van zijn talloze eerdere minnaressen. RTL4, 20.30-22. 10u., onderbroken door reclame

Mermaids (Richard Benjamin, 1990, VS). Comedy-drama over onconventioneel gezinnetje anno 1963, verteld vanuit het perspectief van naïeve teenager Winona Ryder. Zij wil het liefst non worden, zo beschaamd is zij over haar flamboyante, alleenstaande moeder (Cher) en bovenal over haar eigen opspelende hormonen. Ook met Bob Hoskins. Net5, 20.35-22.35u.

Le mûr (Alain Berliner, 1998, België). Bittere toekomstfantasie over de taalstrijd in België. Zie Film-vooraf. Ned.3, 23.25-0.31u.

Münchhausen (Josef von Baky, 1943, Duitsland). Even curieuze als ambitieuze avonturenfilm over de befaamde leugenbaron, op last van Goebbels vervaardigd ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van de UFA. Erich Kstner mocht voor de gelegenheid het scenario schrijven, onder het pseudoniem Berthold Bürger. In Agfacolor en met Hans Albers in de titelrol. Morgen, ARD, 10.10-12.00u.

On the Beat (Robert Asher, 1962, Engeland). Komisch vehikel voor Norman Wisdom. Niet al te wakkere parkeerwachter van Scotland Yard ontpopt zich tot misdaadbestrijder. Morgen, BBC2, 12.15-14.00u.

Die Ente klingelt um halb acht (Rolf Thiele, 1968, West-Duitsland/Italië). Satirische komedie met Heinz Rühmann als wetenschapper die door kettingreactie van misverstanden in een psychiatrische inrichting belandt. Morgen, ZDF, 14.30-16.00u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
30 SEPTEMBER 1999


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)