U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Virtueel strafproces
"Welkom bij het virtuele strafproces. In een aantal stappen laten wij u zien hoe een strafzaak kan verlopen bij de politierechter en de meervoudige kamer van de rechtbank. De politierechter behandelt de lichtere misdrijven, hij kan niet meer dan zes maanden gevangenisstraf opleggen. De meervoudige kamer van de rechtbank behandelt zware misdrijven waar meer dan zes maanden gevangenisstraf op staat."

Silvio Berlusconi van banden met mafia verdachT
Het openbaar ministerie in de Siciliaanse stad Caltanisetta gaat onderzoeken of er een verband bestaat tussen de moord op mafiarechter Paolo Borsellino, in 1992, en oppositieleider Silvio Berlusconi.

Amazon.com opent markt op Internet
Amazon.com, van oorsprong boekverkoper op Internet, stelt zijn website open voor andere aanbieders. Bedrijven of particulieren die 9,95 dollar (ruim twintig gulden) per maand betalen en een percentage van elke transactie afdragen mogen vanaf vandaag maximaal drieduizend verschillende producten aanbieden via Amazon.com.

Een zak met geld
Toen de Amsterdamse kunstenaarssociëteit De Kring enige jaren geleden failliet dreigde te gaan, boden twee heren een helpende hand. Harry de Winter en Bob Meijer waren bereid een zeer groot bedrag te fourneren teneinde het voortbestaan van de sociëteit te garanderen. Dat zij aan hun geste voorwaarden verbonden, stond buiten kijf. Dat de leden daarover gehoord moesten worden, stond ook buiten kijf - en hoe.

'Halve cent per adres'
KPN mag voor het verstrekken van abonneegegevens aan derden niet meer dan een halve cent per adres rekenen. Dat heeft de telecomwaakhond Opta vandaag bepaald naar aanleiding van een klacht van Denda Multimedia, dat een telefoongids uitbrengt op CD-Rom. KPN rekende oorspronkelijk 95 cent per adres en diverse rechtbanken later 85 cent.

Bell Atlantic in interlokale telefonie
Het Amerikaanse telecombedrijf Bell Atlantic heeft bij de Amerikaanse autoriteiten toestemming gevraagd voor interlokale telefoniedienstverlening voor 8 miljoen klanten in de staat New York. Volgens analisten maakt Bell Atlantic, het grootste regionale telecombedrijf in de Verenigde Staten, een goede kans om als eerste toegelaten te worden tot de interlokale telefoniemarkt, die 90 miljard dollar (187 miljard gulden) waard is. Bell Atlantic is net als andere 'Baby Bells' ontstaan uit AT&T.

Overname Magnus in Phillipijnen
Het IT-bedrijf Magnus, sinds vorig jaar genoteerd aan de Amsterdamse beurs, heeft een Phillipijns consultancy-bedrijf overgenomen. DES is een specialist in software voor bedrijven, heeft 35 medewerkers en voornamelijk grote buitenlandse multinationals als klanten. Volgens Magnus zal de overname vanaf volgend jaar bijdragen aan de stijging van de winst per aandeel. Magnus is al actief in vijf andere landen in de regio.

Acquisitie door KSI
Het IT-bedrijf KSI International heeft Nederconsult uit Naarden overgenomen, een adviesbureau op het gebied van automatisering van adminstratieve bedrijfsprocessen. Door de overname groeit het aantal medewerkers van KSI met zo'n 10 procent tot 670. De overname zal volgens KSI direct bijdragen aan de groei van de winst per aandeel.

Nederlanders willen minder reclame
Driekwart van de Nederlandse bevolking wil minder reclame. Nederlanders zeggen dat vooral een prijsverlaging er voor zorgt dat het imago van een product beter wordt. Dat blijkt uit onderzoek van het Nipo in opdracht van het brancheblad Nieuwstribune. Het onderzoeksinstituut vroeg ruim 1300 mensen naar hun mening. Ook blijkt dat er veel verdeeldheid heerst over de vraag of alcohol- en tabaksreclame verboden moet worden. Ongeveer de helft vindt van wel, de andere helft is het daar niet mee eens. In de nieuwe Horecawet blijft reclame voor alcohol voorlopig toegestaan, maar wordt de branche wel strengere regels opgelegd.


Vanaf vandaag is het mogelijk om op de website van het Openbaar Ministerie een virtueel strafproces te doorlopen. Met behulp van foto's en begeleidende teksten wordt getoond hoe een zaak zich vanaf de aanhouding tot aan de veroordeling ontwikkelt. Het rechtsverloop van twee soorten zaken wordt getoond: een alcoholcontrole en een bankoverval. Ook nieuw is een strafrechtelijke woordenlijst met 135 begrippen.

(www.openbaarministerie.nl)

NRC Webpagina's
30 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)