U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Clinton wil arme landen schulden kwijtschelden
WASHINGTON, 30 SEPT. De Amerikaanse president Clinton wil het mogelijk maken dat de bilaterale schulden van de armste landen aan de Verenigde Staten voor 100 procent worden kwijtgescholden. Het gaat om een bedrag van ongeveer zes miljard dollar. Clinton zei dat gisteren in een toespraak tot de jaarvergadering van IMF en Wereldbank. Voorwaarde is dat het vrijkomende geld wordt besteed aan 'basisbehoeften'.

Hormoonkoeien komen uit België
RIJKEVOORT, 30 SEPT. De 'hormoonrunderen' die in de afgelopen maand op een boerderij in het Brabantse Rijkevoort zijn ontdekt, komen van een handelaar die in België wordt verdacht van illegaal hormoongebruik en die door de Belgische autoriteiten onder toezicht is geplaatst. Desondanks kan de handelaar zaken doen in Nederland.

Kernongeluk in Japanse fabriek
TOKIO, 30 SEPT.Bij een mogelijk onbedoelde kernsplitsing in een fabriek voor splijtstof in Japan zijn vandaag drie mensen blootgesteld aan radioactieve straling.

Geroofd dynamiet teruggevonden
MADRID, 30 SEPT. De Franse politie heeft vanochtend in Pau acht ton dynamiet gevonden die eergisteren werd geroofd bij een springstoffenfabriek in Bretagne. Drie ETA-leden zijn opgepakt.

Betogers verjaagd in Belgrado
BELGRADO, 30 SEPT. In Belgrado heeft gisteren de politie de dagelijkse demonstratie van de oppositie tegen het regime van president Slobodan Milosevic met geweld uiteengejaagd.


NRC Webpagina's
30 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)