U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Beter dan wij
Wat een pech voor Nederland 1. Volgens het compromis met de omroepbazen worden ze het net voor de burgerij. Maar die burgerij is allang opgeheven, ergens in de jaren tachtig, toen opa en oma werden bekeerd tot het trainingspak. 'Traditioneel' wil niemand meer zijn, niet in Deventer en niet in de Vinex-wijken. Ook de EO niet die haar opwachting op Nederland 1 zal maken. EO'ers zijn vlotte reli-jongens die de bijbel bij de tijd houden. Voor orthodox protestanten is dat revolutionair. Wat zal het gaan swingen, daar op 1, met de Ikon, de KRO en de NCRV die het ook wat vaker over God willen hebben. Nu nog een ander etiket voor de adverteerders, want zodra je de woorden 'traditionele burgerij' laat vallen, stuift iedereen weg. Misschien iets met Spirit.


T V   V O O R A F :


Hunkerend naar de verte
Ik ken een journalist die ook graag visboer was geweest en een uroloog die dominee had willen worden. Ik denk niet dat ze veel bijval ontmoeten voor hun dromen.


F I L M   V O O R A F :


Multiplicity
Een familie buitenaardse insecten komt in een buitenwijk wonen. Een bruid ruilt van lichaam met een stervende bejaarde. Een moeder mag haar puberteit overdoen. Een jongentje wordt ineens volwassen. Een baby praat als een volwassene. Twee baby's praten als volwassenen. Huisdieren praten als volwassenen. Een buitenaardse neger landt op aarde. Een bodybuilder heeft een dwerg als tweelingbroer. Een bodybuilder wordt peuterleider. Een bodybuilder raakt zwanger.


NRC Webpagina's
20 SEPTEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)