U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Na lezing site praat COC met W. Eijk
De Groningse en Friese afdelingen van het COC gaan vanavond opnieuw praten met de pas benoemde bisschop van Groningen, W.J. Eijk. Het COC is geschrokken van de volledige tekst van de collegedictaten van Eijk, die zijn te lezen op de Internetsite van NRC Handelsblad.

De trouwste trouweloze charme van Jan Mulder
Zijn rol van voetbalvedette ruilde hij moeiteloos in voor die van veelgevraagd columnist en commentator. Stelt allemaal niks voor, suggereert de alomtegenwoordige Jan Mulder graag. 'Maar intussen'.

Pijnlijke vragen voor Britse MI-5
Vandaag verschijnt 'The Mitrokhin Archive', dat Sovjet-spionage in het Westen in beeld brengt. Wat een succesverhaal voor de Britse inlichtingendiensten had moeten worden, dreigt uit te lopen op een fiasco.

Achter de decoder
0MROEPLAND IS WEER EENS volop in beweging. De publieke zendgemachtigden zijn het eindelijk eens geworden over een duidelijker profilering van hun drie netten. Minstens zo opmerkelijk: Joop van den Ende beklaagt zich openlijk dat de programmering van de commerciële omroep te grof en te plat is. Staatssecretaris Rick van der Ploeg (Mediazaken) deelt de zorgen, maar ziet pas kans daar iets aan te doen als ontvangsttoestellen op grote schaal zijn voorzien van decoders.

Een briljant jazz-visionair
Afgelopen maandag, even na negen uur, blijft de cd-speler in m'n auto voor de zoveelste keer jengelend hangen midden in een nummer. Een eenvoudig tikje op het cd-apparaat om de boel weer op gang te brengen heeft vervolgens de uitwerking van een rake rechtse hoek. Automatisch schakelt m'n mobiele stereo installatie over naar Radio 1 waar op dat moment het AVRO-cultuurprogramma Opium al voor het negende jaar in de lucht is. En dat is dit keer een kardinale voltreffer.

VNU verlengt bod op Nielsen Media
Uitgever VNU heeft zijn bod op het Amerikaanse bedrijf Nielsen Media Research, dat kijkcijfers meet in de VS, verlengd tot 1 oktober. Het bod zou op 17 september aflopen. De verlenging is noodzakelijk omdat de Amerikaanse mededingingsautoriteit FTC om aanvullende informatie heeft gevraagd. Pas als aan dat verzoek voldaan is, kan VNU de aandelen kopen.

Wegener neemt adresbedrijf over
Uitgeverij Wegener Arcade gaat zijn activiteiten op het gebied van direct-mail uitbreiden. Het bedrijf is van plan het Arnhemse RDMS Direct Marketing over te nemen. RDMS bewerkt adresbestanden ten behoeve van loterijen en charitatieve instellingen die (potentiële) klanten per brief willen benaderen. Er werken achttien mensen.

Nieuw telecombedrijf op Chinese markt
Een derde concurrent mag volgende maand toetreden tot de Chinese telecommarkt. Dat meldde gisteren de officiële krant China Daily. Door een extra nieuwkomer toe te laten wil de regering concurrentie stimuleren op een markt die jarenlang gedomineerd is door een staatsmonopolie. De nieuwe toetreder, China Netcom, zal staatsmiddelen gebruiken om in en tussen 15 Chinese steden een snel netwerk voor dataverkeer en Internet te bouwen.

Vrouw Viacombaas wil drie miljard dollar
Phyllis Redstone (74), de vrouw van mediabaas Sumner Redstone (76) van Viacom, heeft een scheiding aangevraagd en eist van haar man een bedrag van drie miljard dollar. Dat heeft Viacom dit weekeinde in een persbericht meegedeeld. Het belang van de familie Redstone in Viacom is volgens een woordvoerder zo gestructureerd dat "een persoonlijke kwestie tussen mijnheer en mevrouw Redstone" geen gevolgen zal hebben voor eerder deze maand aangekondigde overname door Viacom van CBS.

Bill Gates wil uitzendrechten Premier League
Bill Gates, de rijkste man van de wereld, wil 3,2 miljard gulden bieden voor de uitzendrechten van de hoogste Engelse voetbalcompetitie, de Premier League. Phil Carling, commercieel directeur van de Engelse voetbalbond FA, zegt dat in een interview met de Singaporese krant Sunday Times. "Eerlijk gezegd denk ik dat zelfs dat bedrag niet genoeg is om de rechten te verwerven", aldus Carling. "Het zal minstens 4,5 miljard moeten zijn." Gates, eigenaar van computerbedrijf Microsoft, zou samen met Barclay Knapp, directeur van kabeltelevisie- en telecommunicatiebedrijf NTL Inc., een gooi doen naar de rechten. "De Engelse competitie heeft een mondiale uitstraling en deze mediagiganten weten dat", zei Carling. Gates' vermogen wordt geschat op 90 miljard dollar.


De website van cultureel centrum De Balie in Amsterdam is vernieuwd - en verbeterd. Het is nu veel duidelijker waar je moet klikken om het filmprogramma te zien of een overzicht van de boeken die de Balie heeft uitgegeven. Die kun je overigens ook direct bestellen. De complete agenda is mooi vormgegeven op de site te vinden. En er vinden regelmatig online gebeurtenissen plaats; bij sommige debatten kun je live meechatten. (www.balie.nl)

NRC Webpagina's
20 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)