U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Dorst
Ze zijn er dus toch op de televisie, de onbewuste boodschappen. De verborgen verleiders die ons werktuiglijk laten doen wat we niet willen. Als slaapwandelaars. Het wetenschapsprogramma Noorderlicht liet wat experimenten zien.


T V   V O O R A F :


Prijs van de misdaad
Wanneer in Nederland een jonge man op straat zomaar iemand tegen de grond slaat, krijgt hij 140 uur dienstverlening. Voor zwaardere misdrijven en recidivisten bestaat tegenwoordig een soort opvoedingskamp in Lunteren, waar jonge criminelen onder deskundige begeleiding badmintonnen en volières bouwen om zichzelf beter te leren kennen. Gevangenissen zijn er kennelijk alleen voor volwassenen, gevaarlijke of onhandelbare deliquenten, waar niemand wat mee aan kan.


F I L M   V O O R A F :


Nattevagten
De beste griezelfilms zijn die waarin het macabere niet wordt getoond, maar vermoed. Spookhuizen met krakende trappen en kerkhoven met piepende hekken doen het altijd goed, ook al zijn ze al ontelbare keren als decor gebruikt. Helaas heeft het suggestieve griezelgenre zijn beste tijd gehad en moeten we het nu doen met opgewarmde kliekjes als Jan de Bonts spookhuisfilm The Haunting.


NRC Webpagina's
15 SEPTEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)