U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Europarlement stemt in met Commissie EU
STRAATSBURG, 15 SEPT. Het Europees Parlement gaat in grote meerderheid akkoord met de benoeming van de nieuwe Europese Commissie onder leiding van Romano Prodi. Het parlement aanvaardde vanmiddag met 404 stemmen voor, 153 tegen en 37 onthoudingen de Commissie, voor het mandaat van 1 jan 2000 tot 2005.

'IMF-krediet voor Rusland verdween naar New York'
MOSKOU, 15 SEPT. Bijna vier miljard dollar van een IMF-noodkrediet aan de Russische overheid is vorig jaar zomer niet in Moskou aangekomen, maar zonder omwegen via rekeningen in New York in handen van Russische bankiers terechtgekomen.

Bij calamiteiten in ziekenhuizen 141 patiënten dood
DEN HAAG, 15 SEPT. In ziekenhuizen zijn vorig jaar zeker 141 patiënten overleden als gevolg van een calamiteit. Bij 65 van hen was het overlijden te wijten aan een medische fout. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Koeien met nieuw groeihormoon
ROTTERDAM, 15 SEPT. In honderd 'hormoonrunderen' die vorige week in Noord-Brabant en Overijssel zijn ontdekt, zijn hoge concentraties van een nieuwe, tot nu toe in Nederland niet eerder aangetroffen groeibevorderaar gevonden. Het gaat om het mogelijk gevaarlijke, niet- natuurlijke hormoon methylboldenone.

Grieks vliegtuig in luchtzak: 6 doden
ATHENE, 15 SEPT. Zes van de dertien inzittenden van een Grieks vliegtuig dat onderweg was van Athene naar Boekarest, zijn gisteren om het leven gekomen toen het toestel in een luchtzak terechtkwam. Onder de slachtoffers is de Griekse minister van Europese Zaken Kranidiótis.

Britten gewond bij ongeluk in Spanje
GERONA, 15 SEPT. Tientallen Britse toeristen zijn de afgelopen nacht gewond geraakt, toen de Boeing-757 waarin ze zaten bij de landing in zwaar weer in het Spaanse Gerona van de baan raakte en brak.

Meer geweld, minder diefstallen
DEN HAAG, 15 SEPT. De Nederlanders zijn, volgens het CBS, vorig jaar slachtoffer geweest van bijna 4,7 miljoen delicten. De politie registreerde in 1998 rond 1,2 miljoen misdrijven. Er waren meer geweldsmisdrijven en vernielingen en minder diefstallen.

'Leraar minder uren voor de klas'
DEN HAAG, 15 SEPT. Leraren die lesgeven in de laagste klassen van de middelbare school moeten meer voorbereidingstijd krijgen en minder uren voor de klas staan, vindt de Onderwijsinspectie.


NRC Webpagina's
15 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)