U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Topclubs willen meer geld zien van voetbal op tv
De topclubs uit het betaald voetbal ruiken geld nu de rechtbank heeft bepaald dat zij hun televisierechten zelf mogen uitbaten.

Kabelbranche legt ruzie bij
Kabelmaatschappijen hebben weinig goede ervaring met samenwerken. Vier proberen het nu weer, als concurrent van KPN.

Mediakunst heeft een plek veroverd op het internet
Vanavond begint op verschillende plekken in Amsterdam het 17de World Wide Video Festival. Het wordt tijd dat het festival zijn naam verandert, want het omvat veel meer dan alleen videokunst.

Franse flair
Een beetje ernstiger dan vroeger, lijkt Nulle part ailleurs, het vrij te ontvangen vlaggenschip van het Franse Canal+, sinds presentator Nagui er de scepter zwaait. De presentator en zijn gasten zitten ook niet meer midden in het publiek, zoals zijn voorgangers en zijn collega's die de eerste helft van de uitzending verzorgen. Nagui zit met zijn gasten in een decortje. En hoewel een goed deel van het programma nog steeds opgaat aan erotische toespelingen en bedenkelijke humor, komt het zowaar af en toe tot een écht interview.

Veroordeling voor 'televisie-moord'
Een Amerikaanse rechter heeft Jonathan Schmitz veroordeeld tot ten minste 25 jaar gevangenisstraf wegens het doden van zijn homoseksuele aanbidder in maart 1995. Schmitz schoot Scott Amedure dood drie dagen na opnames voor 'The Jenny Jones Show', waarin Amedure zijn liefde betuigde aan Schmitz, die tot dat moment in de veronderstelling verkeerde met een aanbidster kennis te zullen maken. Nabestaanden van Amedure hebben in april met succes Warner Brothers, de producent van de Jenny Jones Show, voor de rechter gesleept. Warner Brothers moet 25 miljoen dollar schadevergoeding betalen, maar is inmiddels in hoger beroep gegaan. (AP)

VNU verkoopt belang in moeder Scoot
VNU stoot zijn minderheidsbelang in het Britse moederbedrijf van Scoot, de zoekdienst op internet en per telefoon, af. Het uitgeefconcern incasseert ongeveer 65 miljoen gulden voor zijn aandeel van 9,5 procent. De deelneming is niet langer van strategisch belang, aldus VNU. Vorig jaar december breidde VNU zijn belang in Scoot Nederland uit van 50 naar 75 procent. Scoot België is voor 50 procent in handen van de Haarlemse onderneming. Deze deelnemingen verkoopt VNU niet. (ANP)


Wie orkaan Floyd veilig op de voet wil volgen, kan terecht bij Storm 99. Lees het laatste nieuws, bekijk de route die de wervelwind heeft afgelegd en vergelijk de voorspellingen. De site biedt tevens prachtige satellietfoto's en informatie over hoe orkanen ontstaan (www.storm99.com). Liefhebbers kunnen met behulp van de Hurricane Floyd Web Cams ooggetuige zijn van de vernietigende kracht van deze tropische storm. (www.earthcam.com/floyd/)

NRC Webpagina's
15 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)