U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bonden bij VNU dreigen met actiesq
De vakbonden FNV Kiem (grafici) en NVJ (journalisten) dreigen met acties bij de dagbladen van VNU. De raad van bestuur van VNU heeft volgens de bonden niet gereageerd op het ultimatum dat zij de uitgever vrijdag stelden.

Overheidsinformatie op Internet laat te wensen over
Vorige week werd www.overheid.nl geopend, wegwijzer naar informatie van alle overheidsorganen in Nederland op het Internet. Desondanks vindt de burger die op het net op zoek gaat naar overheidsinformatie nog tal van obstakels op zijn weg, meent Dick van Eijk.

Radio-aanzetmomenten
Toen ik indertijd voor het eerst hoorde van de plannen voor horizontale programmering op onze radiozenders sprak me dat bijzonder aan. Het leek me wel wat, dezelfde programma's op hetzelfde tijdstip.

Overheid heeft eigen Internetsite
Na het koningshuis heeft nu ook de overheid een eigen Internetsite: overheid.nl brengt alle overheidsinstellingen bijeen. De bedoeling van de overheidssite is dat de burger via het World Wide Web een betere toegang tot overheidsinformatie krijgt. Tevens moet het initiatief lagere overheden stimuleren om hun informatie via Internet te ontsluiten. Overheid.nl biedt burgers hoofdzakelijk een on-line toegangspoort ('portal site') van waar zij kunnen doorklikken. Er zijn onder andere links naar ministeries, parlement, provincies en een groot aantal gemeenten. Op de site zijn de officiële publicaties van de rijksoverheid te raadplegen via een handzame zoekmachine.

Versoepeling censuur in Jordanië
In Jordanië is een commissie opgericht die het publicatieverbod van 2500 boeken zal herzien. Inmiddels is het verbod van 500 boeken opgeheven en is ook de censuur ten aanzien van media en films versoepeld. Naar verwachting zullen ook de overige boeken deze maand vrij verkrijgbaar zijn in Jordaanse boekwinkels en kiosken. Koning Abdallah II heeft sinds zijn aantreden in februari laten weten te streven naar 'culturele openheid'. Het gaat om boeken met een kritische houding ten aanzien van politieke kwesties en religie. Zo zal het boek 'Commentaar op het religieuze betoog' van de in Nederland woonachtige Egyptische schrijver Hamid Abu Zeid weer verkrijgbaar zijn. Abu Zeid wordt in eigen land beschuldigd van geloofsverzaking. De censuur blijft bestaan voor boeken die kritisch zijn over de Jordaanse monarchie. (AFP)

Nieuwe krakers belagen Microsoft
Microsoft wordt opnieuw geplaagd door computerkrakers die een product van het softwareconcern hebben blootgelegd. Een 'hacker' beweert een sleutelcode met de naam NSAkey te hebben ontdekt in het besturingsprogramma Windows. Hij denkt daarmee dat het voor de Amerikaanse geheime dienst (National Security Agency) mogelijk is in bestanden van gebruikers te snuffelen. Microsoft ontkent, maar vreest wel beschadiging van zijn imago. Onlangs werd de emaildienst Hotmail gekraakt, waardoor de e-mails van 40 miljoen gebruikers op straat lagen. (ANP)


Fokke en Sukke, sinds kort op de media-pagina's van deze krant, staan ook op de website van NRC Handelsblad. Daar is naast de cartoon van de dag, ook zelf een tekst te bedenken bij de cartoon van zaterdag. Van maandag tot en met vrijdag strijden de inzenders om een Fokke en Sukke-album. Zaterdag wordt de winnaar bekend gemaakt, en zien de inzenders wat Reid, Gelijnse en Van Tol zelf bedachten bij de cartoon.(www.nrc.nl/FS)

NRC Webpagina's
6 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)