U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bonden bij VNU dreigen met acties

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 6 SEPT. De vakbonden FNV Kiem (grafici) en NVJ (journalisten) dreigen met acties bij de dagbladen van VNU. De raad van bestuur van VNU heeft volgens de bonden niet gereageerd op het ultimatum dat zij de uitgever vrijdag stelden. Dit liep vanochtend om half negen af. Volgens NVJ-secretaris H. Verploeg zullen de acties krant voor krant gevoerd worden, "te beginnen bij de Gelderlander naar het Brabants Dagblad toe". Mogelijk wordt de productie enkele uren stilgelegd, waardoor er witte plekken in de krant komen, liet Verploeg vanmiddag weten.

VNU zegt dat voorzitter J. Brentjes de bonden op tijd heeft laten weten dat hij in de loop van de middag met een reactie zou komen. Het eisenpakket was volgens een woordvoerder te groot om daar snel inhoudelijk uitspraken over te kunnen doen. Brentjes wilde vanmiddag eerst overleggen met de overige bestuursleden.

De kranten wachten de reactie van Brentjes af voor ze overgaan tot acties. " Brentjes moet met een concrete reactie komen en niet volstaan met bezwerende uitspraken zoals hij deze tot nu toe heeft gedaan", aldus Verploeg. De bonden hebben tijdens een actiedag vrijdag in Best gekozen voor een ultimatum op zeer korte termijn omdat ze bang zijn dat de kranten snel worden verkocht. De VNU-woordvoerder bevestigt dat er haast wordt gemaakt met de verkoop van de vijf regionale dagbladen.

NRC Webpagina's
6 SEPTEMBER 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)