U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Strijd Dagestan laait op na nieuwe mosliminvasie
MOSKOU, 6 SEPT. Rusland lijkt zijn greep op de een maand oude oorlog in de deelrepubliek Dagestan te verliezen. Honderden moslimrebellen uit het naburige Tsjetsjenië zijn gisternacht aan een nieuwe gewapende invasie begonnen, luttele uren na een bomaanslag op een flat van het Russische leger waarbij minstens 40 doden zijn gevallen.

Fusie tussen hogeschool en universiteit mogelijk
ROTTERDAM, 6 SEPT. Minister Hermans (Onderwijs) gaat een bestuurlijke fusie tussen universiteiten en hogescholen mogelijk maken. De Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam hadden de minister gevraagd de belemmeringen voor een fusie weg te nemen.

Schröders SPD verliest zwaar in twee deelstaten
BERLIJN, 6 SEPT. Gerhard Schröder, de Duitse bondskanselier, heeft gisteren bij deelstaatverkiezingen in Saarland en Brandenburg grote nederlagen moeten incasseren. In Saarland werd zijn sociaal- democratische SPD na 14 jaar verslagen door de CDU, in het Oost-Duitse Brandenburg verloor de SPD de absolute meerderheid en komt de extreem- rechtse Duitse Volksunie (DVU) voor het eerst in het parlement.

Plan PvdA: hef Duits-Nederlands legerkorps op
DEN HAAG, 6 SEPT. De PvdA wil het Duits-Nederlandse legerkorps afschaffen en onder meer daardoor anderhalf miljard gulden extra bezuinigen op Defensie. Dat geld wil zij gebruiken voor een sterker accent op parate eenheden voor internationale crisisbeheersing. Dat is de kern van de nota "Een plan voor de krijgsmacht" die de PvdA-fractie in de Tweede Kamer woensdag zal uitbrengen.

EU optimistisch over band Turkije
SAARISELKA, 6 SEPT. De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie zijn zeer optimistisch over een snelle verbetering van de betrekkingen met Turkije. Onder welke voorwaarden dat land besprekingen met de EU mag openen over toetreding, is evenwel nog niet duidelijk.

Hof Israel noemt martelen onwettig
TEL AVIV, 6 SEPT. Het Hooggerechtshof in Jeruzalem heeft vanmorgen het martelen van gevangenen door de Shin-Bet, de Israelische binnenlandse veiligheidsdienst, onwettig en in strijd met het karakter van de Israelische democratie verklaard. Het hof zegt dat de Shin-Bet niet het recht heeft iemand door elkaar te schudden, slaap te onthouden of in een pijnlijke positie te dwingen.

Netelenbos wijst kritiek van Kok af
DEN HAAG, 6 SEPT. Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) heeft zaterdag de kritiek van premier Kok dat zij te loslippig is geweest over het schrappen van de noordtak van de Betuwelijn van de hand gewezen. "Een minister hoeft niet altijd met een plakker op de mond te lopen", zei zij tegenover Radio Rijnmond.

Explosieve groei autoruitschade
RIJSWIJK, 6 SEPT. Het aantal schades aan autoruiten is het voorbije halfjaar ineens verdubbeld. Het verschijnsel doet zich in het hele land voor, bij alle merken en in alle prijsklassen. De verzekeraars staan voor een raadsel, aldus marktleider Centraal Beheer.

Politie Hamburg pakt fraudeur op
NEW YORK, 6 SEPT. De van verzekeringsfraude verdachte Amerikaan Martin Frankel is na een maandenlange jacht zaterdag in Hamburg gearresteerd. Dat heeft de FBI bekendgemaakt. Frankel wordt in de VS verdacht van fraude met een tiental verzekeringsmaatschappijen in vijf staten.


NRC Webpagina's
6 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)