U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

Z O M E R   T V :
Pardon?
Karel van de Graaf mag van geluk spreken dat Linda Verschuren (15) sinds ze een vriendje heeft geen voorbijgangers meer slaat en schopt. In de hypocriete traditie van de Nederlandse televisie besteedde de AVRO in de rubriek De kern van de zaak drie kwartier zendtijd aan de vraag of 'meidengeweld' eigenlijk een probleem is. Linda wil nu plastisch chirurg worden. 'Pardon?', zei Karel. Met schuldbewuste zachte stem, maar onverminderd brutale blik herhaalde ze haar voornemen. Ik zou hem gepakt hebben, want Linda had net uitgelegd hoe lekker dat voelt.


T V   V O O R A F :


Liever oud en vertrouwd
Met het winterseizoen 1998 begon het jaar van de opschudding bij de commerciële omroep: RTL4 kwam met maar liefst 17 nieuwe programma's om de sleetsheid te bestrijden en grootste concurrent SBS6 pikte Peter R. de Vries, Willibrord Frequin en Robert ten Brink van RTL4 en Veronica. Nu is het experimenteren al weer voorbij, zo bleek afgelopen week tijdens de presentatie van de winterschema's. Het wordt het jaar van weinig verandering, bekende gezichten en vertrouwde programma's.


F I L M   V O O R A F :


Blade Runner
Het is november 2019, Los Angeles. Het regent voortdurend, er is herrie op straat en de wereld is veranderd in een immens Chinatown. In 1982 leek dat nog een naargeestig toekomstvisioen, amper 20 jaar later hoort deze vervallen futuristische metropool al weer tot ons collectieve geheugen. Hoewel Blade Runner - de film die deze 'Metropolis from hell' als decor koos - gewoon een fijne sciencefiction- annex actiefilm is (voormalig agent Harrison Ford moet opstandige androïde levensvormen, zogeheten replicanten, opsporen en opruimen), zijn het juist de onderliggende vragen over de verhouding tussen herinneringen en werkelijkheid die de film zo toonaangevend maken. Hoe weet je dat iets wat je denkt meegemaakt te hebben, ook werkelijk heeft plaatsgevonden?


NRC Webpagina's
29 JULI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)