U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Frankrijk voor marteling veroordeeld
STRAATSBURG, 29 JULI. Frankrijk is gisteren door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens veroordeeld wegens marteling van Ahmed Selmouni, een Nederlander van Marokkaanse afkomst. Het is voor het eerst dat een West-Europees land een straf krijgt opgelegd wegens marteling.

IMF geeft Russen lening van 9,35 miljard gulden
ROTTERDAM, 29 JULI. Het bestuur van het Internationaal Monetair Fonds heeft gisteren een nieuwe lening van 4,5 miljard dollar (9,35 miljard gulden) aan Rusland goedgekeurd, die het land in staat stelt een deel van zijn schulden af te lossen en weer meer geld te lenen.

Defensie vreesde 'beerput' bij onderzoek Srebrenica
ROTTERDAM, 29 JULI. Minister van Defensie Voorhoeve is in 1995 door zijn ambtelijke top geadviseerd te voorkomen dat justitie onderzoek zou doen naar het weigeren van medische hulp door Dutchbat aan moslim- slachtoffers bij de val van 'Srebrenica'.

Publieke sector staakt massaal in Zuid-Afrika
JOHANNESBURG, 29 JULI. De Zuid-Afrikaanse publieke sector is vandaag massaal in staking gegaan voor hoger loon. 500.000 werknemers in de gezondheidszorg, het onderwijs en het justitiële apparaat legden het werk voor een dag neer.

'Milosevic misbruikt leger'
BELGRADO, 29 JULI. In een nieuwe uiting van oppositie binnen het Joegoslavische leger heeft een prominente officier gisteren laten weten op te stappen uit protest tegen het "misbruik" dat het bewind van president Milosevic van de strijdkrachten zou maken om aan de macht te blijven.

Veldslag rond voetbalduel in Enschede
ENSCHEDE, 29 JULI. Bij massale vechtpartijen voor en na een vriendschappelijk voetbalduel tussen FC Twente en Club Brugge gisteravond in Enschede, zijn zeker acht gewonden gevallen. Drie supporters van FC Twente zijn met steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Drie mannen zijn aangehouden.

Heerlen koopt politiebureau
HEERLEN, 29 JULI. De politieregio Limburg-Zuid verkoopt het voormalige hoofdbureau van politie in Heerlen aan de gemeente. Het bod van omwonenden op het pand, die willen voorkomen dat de gemeente er dakloze drugsverslaafden opvangt, wordt niet aanvaard.

Thomas Rap (65) overleden
AMSTERDAM, 29 JULI. De uitgever Thomas Rap is (65) in zijn woonplaats Eemdijk overleden. Rap zat bijna 35 jaar in de uitgeversbranche en gaf meer dan 400 boeken uit. Zijn uitgeverij werd vorig jaar overgenomen door De Bezige Bij.

Luchtvaartfusie staat op springen
ROTTERDAM, 29 JULI. De grootste alliantie in de wereldluchtvaart, tussen British Airways en American Airlines, staat op springen. Het Amerikaanse ministerie van Transport wil de fusie tussen AA en BA blokkeren.


NRC Webpagina's
29 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)