U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Raad van State vreest staatsomroep
De Raad van State vreest dat de overheid te veel zeggenschap krijgt over de publieke omroep, ten koste van de omroepverenigingen. Dat blijkt uit het advies van de raad over de concessiewet dat staatssectretaris Van der Ploeg (Media) onlangs naar de Tweede Kamer stuurde.

Verliesgevend Compaq ontslaat 8.000 werknemers
Compaq ontslaat zes- tot achtduizend werknemers, maximaal 11 procent van het totaal. Zoals verwacht rapporteerde de grootste pc-maker ter wereld gisteren een verlies over het tweede kwartaal van dit jaar. Het negatieve resultaat was met een bedrag van 184 miljoen dollar (ruim 380 miljoen gulden) iets kleiner dan verwacht.

Mobiele ergernis
Soms is het leven net een reclamespot uit het Bona-tijdperk. Je ligt in een luie stoel op je landgoedje en luistert naar het geruis van de zilverberken. Naast je blaast je schoonvader een kinderbadje op, waarin je straks verkoeling mag zoeken. Je vrouw komt aangelopen met een glas witte wijn. Een brutale merel hupt achter haar aan. Maar dan piept ineens de mobiele telefoon van de eigenares van de belendende beeldentuin.

Meer reclame op tv
De komst van Net 5 lijkt een belangrijke stimulans voor de reclamebestedingen in televisieland. Die zijn in de eerste vijf maanden van dit jaar met 13 procent gestegen naar bijna 950 miljoen gulden. Over heel vorig jaar stegen de bestedingen nog met 12 procent. De inkomsten groeiden het hardst bij de SBS Groep, waaronder SBS 6 en Net5 vallen. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeker HMI.

Paul Allen brengt bedrijf naar Wall Street
Paul Allen, mede-oprichter van Microsoft, brengt opnieuw een bedrijf naar de beurs. De gang naar Wall Street van het kabelbedrijf Charter Communications moet ongeveer 3,45 miljard dollar (7,2 miljard gulden) opbrengen. Allen werd steenrijk door de beursgang van het softwarebedrijf Microsoft in 1986. Een deel (4,5 miljard dollar) van zijn miljarden heeft Allen vorig jaar in Charter Communications gestoken. (ANP)

EMI koopt rechten liedjes
Het muziekconcern EMI heeft voor een bedrag van ruim 400 miljoen gulden de rechten van ongeveeer 40.000 liedjes gekocht. EMI won daarmee de strijd die het de afgelopen zes maanden met concurrenten als Warner en Sony voerde om de aanschaf van de collectie van een van de grootste onafhankelijke muziekuitgeverijen ter wereld, Windswept Pacific. De collectie bevat het repertoire van artiesten als John Cougar Mellencamp en Willie Nelson, en daarnaast vele losse hits uit de jaren '50 en '60, waaronder 'Why do fools fall in love', 'Tequila' en 'La bamba'. Bovendien verwerft EMI ouder werk van eigen artiesten als Rod Stewart en de Spice girls. Naar verwachting zal het bedrijf miljoenen verdienen aan vergoedingen voor het gebruik van de liedjes op televisie, in films en op internet. (Reuters)


Pas op, aflandige wind! "Wanneer men met meerdere mensen gaat zwemmen is het verstandig voor en na het zwemmen te tellen of iedereen het water verlaten heeft", adviseert de Katwijkse reddingsbrigade op haar site. Ook uitleg - met plaatjes - over wat een zwin is, of een mui (www.krb.nl/tips.html). Wie zijn kinderen toch niet in zee durft te laten, kan ze naar de Zeesite sturen (www.zilt.demon.nl), met gedichten, vissoeprecepten en veel zeelinks.

NRC Webpagina's
29 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)