U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Weekblad berispt na klacht van v.d. Leeuw
Het weekblad De Groene Amsterdammer is vorig jaar in de fout gegaan met een artikel over de geschiedenis van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie. Dat is het oordeel van de Raad voor de Journalistiek. De Raad stelde klager A.J. van der Leeuw, voormalig topmedewerker van het RIOD en (co-)auteur van rapporten over onder anderen Weinreb en Aantjes, gisteren in het gelijk.

VS: onrust over wapen van overheid tegen cyber- misdaad
In de Verenigde Staten bestaat ongerustheid over een regeringsplan een nationaal computersysteem op te richten om het dataverkeer binnen de overheid en cruciale sectoren van de economie in de gaten te houden. Het systeem moet onder beheer komen van de FBI. Doel is de de belangrijke datanetwerken te beschermen tegen indringers en cyber-terroristen.

Verkoop software Baan weer minder
Baan Company heeft de opbrengsten uit de verkoop van licenties voor het gebruik van zijn software in het afgelopen kwartaal verder zien teruglopen. Zoals verwacht is het softwarebedrijf nog altijd niet uit de rode cijfers.

Kiezen tussen codes
Wie in Nederland een digitale satellietontvanger koopt, staat voor een dilemma: wordt het er een met het door Canal+ gehuldigde toegangssysteem Mediaguard (oftewel Seca), die als enige de ontvangst van de meeste Nederlandse publieke- en commerciële televisie- en radiostations mogelijk maakt? Of moet de ontvanger ook nog andere toegangssystemen kunnen verwerken, om bijvoorbeeld naar Russische-, Zwitserse of Franse televisie te kunnen kijken?


Hoe hoger de temperatuur, hoe dorstiger de mens. Er bestaan talloze creatieve alternatieven voor zomerdrankjes, zoals de Miami Beach Babe (scotch, vermouth, grapefruitsap) of de Big Hot Hooter (tequila, amaretto, ananassap, grenadine). Op www.mixed-drink.com talloze recepten voor cocktails. De Amerikaanse maten zijn lastig, maar om te rekenen met een 'converter' elders op het web. (http://members.cftnet.com/kc4vbt/ web-docs/Converter/main.html)

NRC Webpagina's
28 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)