U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Top Palestijnen en Israel levert niets op
TEL AVIV, 28 JULI. De tweede top tussen Israels premier Ehud Barak en de Palestijnse leider Yasser Arafat is gisteren vastgelopen op de Palestijnse weigering af te zien van de stipte uitvoering van het akkoord van Wye Plantation door Israel.

UÇK 'vergat' zware wapens in te leveren
PRISTINA, 28 JULI. Duitse soldaten van de vredesmacht KFOR hebben gisteren in Kosovo een groot illegaal wapendepot van het Kosovo Bevrijdingsleger UÇK gevonden. Het UÇK heeft na de vondst laten weten dat het was "vergeten" de wapens in te leveren.

TOPS: politiek moet Schiphol normen stellen
HOOFDDORP, 28 JULI. Voorzitter J. van der Vlist van het Tijdelijk Overleg Platform Schiphol (TOPS) vindt dat de politiek snel duidelijkheid moet scheppen over de milieunormen voor Schiphol. Volgens Van der Vlist is er "binnen de huidige randvoorwaarden geen mogelijkheid om de partijen bij elkaar te brengen".

Levenslang geëist tegen generaal
DEN HAAG, 28 JULI. De aanklager van het Joegoslavië-tribunaal heeft vanochtend levenslang geëist tegen de Kroatische generaal Tihomir Blaskic. Hij zou leiding hebben gegeven aan een bloedige campagne tegen moslims in Centraal-Bosnië in 1993, een operatie waarvoor volgens de aanklager uiteindelijk de Kroatische president Franjo Tudjman verantwoordelijk was.

Boot slaat om op Waddenzee: twee doden
HARLINGEN, 28 JULI. Twee van de drie vermiste opvarenden van een omgeslagen speedboot zijn na een urenlange zoekactie vanmorgen levenloos aangetroffen op de Waddenzee.

NAVO-generaal Clark eerder weg
ROTTERDAM, 28 JULI. NAVO-opperbevelhebber Wesley Clark, die dit jaar de luchtoorlog tegen Joegoslavië leidde, wordt vervroegd naar huis gestuurd. Hij maakt plaats voor de Amerikaanse generaal James W. Ralston, de huidige vice-voorzitter van de Chef van Staven.

CDA'er Van Dijk leidt onderzoek Ceteco
DEN HAAG, 28 JULI. Oud-politicus C.P. van Dijk (CDA) zal voor de provincie Zuid-Holland het onderzoek leiden naar de Ceteco-affaire. Eerder weigerde de VVD'er Koning deze opdracht om de schijn van partijdigheid te vermijden.

Nieuw conflict dreigt in Suriname
PARAMARIBO, 28 JULI. De Surinaamse regering heeft gisteren beperkende maatregelen aangekondigd tegen betogingen. Dit komt op een moment dat de vakbonden van plan zijn hun acties tegen de regering te hervatten.

Uitstel introductie pil Akzo in Japan
AMSTERDAM, 28 JULI. Organon, een dochterbedrijf van chemieconcern Akzo Nobel, heeft de introductie van zijn derde-generatie anticonceptiepil in Japan uitgesteld. Organon wacht tot er een "neutrale" bijsluiter bij de pil mag zonder waarschuwing voor mogelijke bijwerkingen. "De discussie die elders al is afgesloten, is in Japan net begonnen", zei financieel manager F. Hensel van Akzo Nobel vanochtend bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal.

NRC Webpagina's
28 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)