U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vechtlustig door de ellende van school
Oscar Garschagen heeft zijn eerste jaar als hoofdredacteur van Vrij Nederland er bijna op zitten. Bij zijn weekblad zijn ze blij met hem, hij is aimabel en sociaal, maar hij is ook een workaholic en een einzelgnger.

Gezin dood om Internet-romance
Een romance via Internet heeft het afgelopen weekeinde een jaloerse Israelische taxichauffeur in Tel Aviv aangezet om zijn "overspelige vrouw" en twee kinderen te vermoorden.

Verkoop pc's stijgt met kwart
De verkoop van personal computers groeit nog steeds razendsnel. Door de aanhoudende daling van de prijzen en de populariteit van pc's voor Internetgebruik is van een afname van de groei, die begin dit jaar werd gevreesd, geen sprake.

KLASSIEKER
Wat zongen ze lief en innig samen, Archie Bunker en zijn Edith, aan het begin van elke aflevering van All in the Family. Na het erbarmelijk valse Those were the Days brak meteen de heibel in huize Bunker weer los, maar natuurlijk waren ze onverbrekelijk aan elkaar verbonden: de reactionaire Archie met zijn bekrompen borrelpraat, de bedrijvige Edith die alsmaar naar de keuken dribbelde als het haar in de kamer te heet onder de voeten werd, en hun ietwat schaapachtige dochter wier langharige echtgenoot in alles het tegendeel van zijn schoonvader was.

'Geen inperking persvrijheid'
De Filippijnse president Joseph Estrada heeft gezegd de persvrijheid in zijn land niet aan banden te zullen leggen naar aanleiding van de kritiek op zijn bewind en het grote aantal protestdemonstraties. "De vrijheid is in het verleden verloren gegaan. Ze zal nooit opnieuw verloren gaan", aldus de president in een toespraak tot het parlement. Terwijl hij sprak, traden legereenheden een kilometer verderop op tegen demonstranten die naar het parlement wilden oprukken. Ze protesteerden tegen vermeende inperkingen van de persvrijheid, de stijgende prijzen en een akkoord tussen de Filippijnen en de VS, dat voorziet in een hervatting van gezamenlijke militaire oefeningen. Estrada heeft eerder dit jaar een krant voor de rechter gedaagd die kritiek op hem had geuit, maar hij trok die klacht in toen de krant zijn excuses aanbood. De krant is inmiddels ter ziele: grote adverteerders trokken hun handen van het blad af toen Estrada zijn klacht indiende.

'De Gaulle Man van de Eeuw'
De Franse president Jacques Chirac heeft het weekblad Time de suggestie gedaan om wijlen de Franse president generaal Charles De Gaulle uit te roepen tot 'Man van de Eeuw', een categorie waarover het blad zich aan het einde van het jaar zal uitspreken. "De Gaulle heeft niet alleen een bepaald concept van Frankrijk gepropageerd. Hij had ook een bepaald idee over de mens. En dat idee heeft hem in staat gesteld het onmogelijke te bewerkstelligen", aldus Chirac in het eerstvolgende nummer van Time. Volgens Chirac was dat 'idee' het omarmen van een 'collectieve ambitie' die de 'individuele belangen' te boven gaat. "Dat is de boodschap van het Gaullisme", meent Chirac.


Soms wil je ineens weten welke dinosaurussen er leefden in het Jura of het Krijt en hoe ze eruit zagen. Saurustekenaar Douglas Henderson heeft een website vol geologische informatie en Bob Ross-achtige schilderijen van dino's. "In het vroege ochtendlicht volgen drie vleesetende dinosauriërs hun prooi bij een meertje, ongeveer 150 miljoen jaar geleden."
(gallery.in-tch.com/~earthhistory/)

NRC Webpagina's
26 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)