U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Belgrado: KFOR schuld bloedbad
BELGRADO, PRISTINA, 26 JULI. Joegoslavië heeft de vredesmacht KFOR en de VN de schuld gegeven van de moord, vrijdag, op veertien Servische boeren in Kosovo. Belgrado eist een zitting van de Veiligheidsraad van de VN en het recht zijn leger naar Kosovo te laten terugkeren.

Crisis Daewoo treft Zuid-Korea
TOKIO, 26 JULI. De gehele Zuid-Koreaanse economie loopt gevaar als Daewoo niet versneld bezittingen verkoopt om zijn financiële situatie te verbeteren. Met die uitspraak heeft de Zuid-Koreaanse minister van Financiën en Economie dit weekeinde het op een na grootste conglomeraat van het land onder druk gezet.

Uitslag Indonesië verder vertraagd
JAKARTA, 26 JULI. De officiële bekendmaking van de uitslag van de Indonesische parlementsverkiezingen van 7 juni heeft vandaag nieuwe vertraging opgelopen doordat een meerderheid van de 48 partijen die aan de verkiezingen hebben meegedaan weigerden de uitkomst te ondertekenen.

Monsterzege voor Chávez in Venezuela
CARACAS, 26 JULI. De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft gisteren een overweldigende overwinning behaald bij de verkiezingen voor een nieuwe grondwetgevende vergadering.

Kritiek historici op opdracht NIOD
AMSTERDAM, 26 JULI. Dr. J. Blom, directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD), had onder geen beding de opdracht mogen verstrekken aan dr. A.J. van der Leeuw om een onderzoek in te stellen naar zijn eigen oorlogsverleden. Dat vinden verscheidene Nederlandse historici.

Pronk: controle op legionella
DEN HAAG, 26 JULI. Instellingen met collectieve warmwatervoorzieningen moeten die installatie tweemaal per jaar laten onderzoeken door een erkend laboratorium op de aanwezigheid van de legionellabacterie.

Vernielingen bij eind Woodstock
NEW YORK, 26 JULI. Het driedaagse Woodstock-festival bij New York, bekend van de 'love en peace'-uitvoering in 1969, is gisteren geëindigd in rellen. Bezoekers gingen op de vuist, stichtten brand en vernielden licht- en geluidsinstallaties.

Pc-verkoop stijgt met kwart
ROTTERDAM, 26 JULI. De verkoop van personal computers groeit nog steeds razendsnel. Door de aanhoudende daling van de prijzen en de populariteit van pc's voor Internetgebruik is van een afname van de groei, die begin dit jaar werd gevreesd, geen sprake.

Importverbod Belgisch vlees opgeheven
DEN HAAG, 26 JULI. Het vrijdag ingestelde importverbod op Belgisch varkensvlees is zaterdag aan het begin van de middag weer ingetrokken. Het verbod heeft ruim veertien uur geduurd.

Bosbranden Italië vaak aangestoken
ROME, 26 JULI. De meeste bosbranden in Italië worden aangestoken. Afgelopen weekeinde zijn opnieuw honderden hectaren bos in rook opgegaan in Italië. Het duurt vaak lang voordat de blusvliegtuigen ter plekke zijn, en het zouden er eigenlijk meer moeten zijn.


NRC Webpagina's
26 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)