U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gezin dood om Internet-romance

Door onze correspondent
TEL AVIV, 26 JULI. Een romance via Internet heeft het afgelopen weekeinde een jaloerse Israelische taxichauffeur in Tel Aviv aangezet om zijn "overspelige vrouw" en twee kinderen te vermoorden.

Nadat hij zijn kinderen van twee en vier jaar slaappillen had gegeven, wurgde hij ze en stak de lijken in brand. Zijn slapende vrouw werd eveneens in bed vermoord en verbrand. Een geplande zelfmoordpoging werd door de politie verijdeld. Voordat hij zijn gezin doodde, schreef hij brieven aan twee Israelische kranten ter verklaring van zijn afschuwelijke daad, die Israel diep heeft geschokt. "Mijn vrouw doet al enkele maanden vreemd. Het is uitgekomen dat zij een geliefde op de computer heeft gevonden." Terwijl zijn vrouw niet thuis was, las de man haar Internet-correspondentie met de geliefde en kwam tot de conclusie dat ze hem ontrouw was. Aan het familielid die de computer op zijn verjaardag had gegegeven schreef hij : "Ik dank je voor de computer. Zie het effect. Ik neem afscheid van deze wrede wereld."

Volgens de advocaat van de taxichauffeur werd de man toen hij zes maanden oud was zelf gered toen zijn moeder zelfmoord pleegde door haar huis in brand te steken. Zijn vader had haar van overspel beschuldigd. De moord heeft de Israelische politiek gealarmeerd, omdat het aantal moorden op vrouwen en kinderen door echtgenoten escaleert. De afgelopen 18 maanden zijn 18 vrouwen vermoord. Vier maanden geleden vermoordde een man eveneens zijn vrouw en twee kinderen en eerder bracht een man zijn vrouw zijn vrouw en twee kinderen met elektrische schokken om het leven en verbrandde hun lijken eveneens.

NRC Webpagina's
26 JULI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)