U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bellen met letters
KPN wil Nederlanders een 'nieuwe manier van bellen' aanleren. Niet meer een heel nummer onthouden, maar alleen 0800 of 0900 gevolgd door een bedrijfsnaam. Dus 0900-seks of 0900-meisjes.

Bedrijven ontdekken Internet-wizzkids
Internet biedt scholieren en studenten de mogelijkheid al vroeg relatief veel geld te verdienen. Grote concerns als Albert Heijn en de Rabobank maken gebruik van de gespecialiseerde kennis van jonge Internetondernemers.

Met mobieltje toch onvindbaar
Wie vroeger een telefoonnummer zocht vond dat eenvoudig in het telefoonboek van de PTT. Met de stroom nieuwe telecomaanbieders is dat verleden tijd. Mobiel bereikbaar, maar tegelijk onvindbaar.

Vals plat
De commerciële fietstocht nadert het einde. Voorafgegaan door de karavaan met zijn rijdende tubes tandpasta, gaan de fietsende reclamezuilen morgen op weg naar de triomfboog.

Stevig bezig met leven
Van Zeg 'ns Aaa wist hij dat het na 212 afleveringen genoeg was. Oppassen, ook uit zijn stal en ook een mega-succes, gaat daar deze zaterdag met de 213e aflevering overheen: een record voor een Nederlandse comedy. "Het is eigenlijk heel eenvoudig", zegt Chiem van Houweninge (58), schrijver en bedenker van beide series.

Forse winst bij Sun Microsystems
Sun Microsystems, de Amerikaanse fabrikant van computernetwerken, heeft in het vierde kwartaal van zijn op 30 juni beëindigde boekjaar de nettowinst met 30 procent zien stijgen tot een recordbedrag van 395 miljoen dollar (825,5 miljoen gulden). De omzet nam toe met 22 procent 3,52 miljard dollar. Over het hele boekjaar groeide de omzet van 9,8 tot 11,7 miljard en de nettowinst van 762 miljoen tot ruim 1 miljard dollar.

Barnesandnoble.com nog in het rood
De Amerikaanse internetboekhandel Barnesandnoble.com, een concurrent van de Amazon.com, heeft in het tweede kwartaal een kleiner dan verwacht verlies geleden van 22 miljoen dollar (46 miljoen gulden). Een jaar eerder was dat 23,7 miljoen dollar. De omzet steeg daarentegen met 243 procent tot ruim 39 miljoen dollar. Barnesandnoble.com is gezamenlijk eigendom van de grootste Amerikaanse boekhandel Barnes & Noble en het Duitse conglomeraat Bertelsmann.


Wat doen ze tegenwoordig, de sterren uit Webster, Happy Days en Mork and Mindy? Hoe klonken de herkenningsmelodieën van die series ook al weer? En voor de echte sitcom-fans: hoeveel afleveringen van Hello, Larry zijn er gemaakt en wat gebeurde er in welke? Wat is het verhaal achter het leren jasje van Happy Days-Fonzie? De antwoorden zijn te vinden op deze sitcom-site. Natuurlijk ook heel veel foto's. (www.sitcomsonline.com)

NRC Webpagina's
24 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)