U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Marokkaanse koning Hassan (70) overleden
RABAT, 24 JULI. De koning van Marokko, Hassan II, is gisteravond aan de gevolgen van een hartaanval overleden in een ziekenhuis in de hoofdstad Rabat. Zijn oudste zoon, kroonprins Sidi Mohammed, die Hassan als Mohammed VI is opgevolgd, heeft dat in een korte toespraak voor de Marokkaanse televisie bekendgemaakt. Koning Hassan heeft 38 jaar geregeerd. Hij wordt zondag begraven.

Belgisch vlees verboden
DEN HAAG, 24 JULI. In Nederland geldt sinds gisteravond een importverbod voor Belgische varkens en varkensvlees. Dat heeft het ministerie van Landbouw bekendgemaakt. De maatregel is een reactie op de nieuwe dioxine-crisis in België.

Veertien Serviërs vermoord in Kosovo
PRISTINA, 24 JULI. Op een boerderij in Midden-Kosovo zijn gisteren veertien mannen, hoogstwaarschijnlijk Serviërs, vermoord. Dat heeft de NAVO vanmorgen bekendgemaakt. Het gaat om het bloedigste incident tot nu toe in Kosovo sinds KFOR-troepen het gebied half juni binnentrokken. De NAVO deed een beroep op alle partijen de rust te bewaren. Britse troepen patrouilleerden na zonsondergang bij het dorp Gracko, ten zuidoosten van Pristina, toen ze schoten hoorden. Bij een landbouwmachine werden dertien lijken gevonden, 150 meter verderop lag nog een lijk. KFOR houdt bijna 200 Albanezen vast wegens gewelddadigheden tegen Serviërs.

Huis VS stemt in met grote belastingverlaging
WASHINGTON, 24 JULI.Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft ingestemd met de grootste belastingverlaging sinds de Reaganjaren: 792 miljard dollar in tien jaar. Maar president Clinton zal er vrijwel zeker zijn veto over uitspreken. De Senaat werkt aan een vergelijkbaar pakket van belastingverlagingen.

Frauderende bende opgerold
AMSTERDAM, 24 JULI. Het Amsterdamse openbaar ministerie en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) hebben een criminele organisatie opgerold die fraudeerde met alcoholaccijnzen.

Europese titel zeilen Matthijsse
HAYLING ISLAND, 24 JULI. Zeilster Margriet Matthijsse heeft gisteren voor de tweede keer in haar loopbaan de Europese titel in de Europe- klasse gewonnen.


NRC Webpagina's
24 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)