U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Overname risico bij beursgang SBS
Problemen rondom een overname in Oost-Europa bemoeilijken de beursgang van SBS Broadcasting SA, het moederbedrijf van SBS6 en Net5. De in maart aangekondigde aankoop van het Oost-Europese CME (Central European Media Enterprises), die van SBS in één klap het grootste televisiebedrijf van Europa maakt, is nog steeds niet rond.

Abramovic eist rechten van film op
Van wie zijn de rechten van Balkan Baroque, de documentaire over kunstenares Marina Abramovic die begin dit jaar op het Rotterdamse filmfestival in première ging? Van de producenten, zoals doorgaans bij films het geval is? Of van de performance-kunstenares over wie de film gaat? Morgen beantwoordt de Amsterdamse rechtbank deze vraag, want Abramovic heeft een kort geding aangespannen tegen de Nederlands-Franse producenten van Balkan Baroque.

Bijsluiter spreekt op cd
De Vrije Universiteit in Amsterdam en geneesmiddelenfabrikant Wyeth- Lederle hebben een 'sprekende bijsluiter' ontwikkeld voor mensen die medicijnen slikken tegen depressie.

Een zinnige gedenkdag
Nog één keertje dan: volgende maand gaat Radio Veronica nog eenmaal buitengaats, om het feit te herdenken dat deze zee- muziekzender op 31 augustus 1974 het zwijgen kreeg opgelegd toen Nederland een internationaal verdrag ratificeerde waardoor elke medewerking aan vanuit internationale wateren opererende radiostations strafbaar werd. Wie meewerkt aan de eendaagse revival heeft van de wet nu overigens niets te vrezen: het Commissariaat voor de Media heeft voor het avontuur vergunning verstrekt.

prijs voor essays
Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst heeft de Busken Huetprijs 1999 voor het beste essay toegekend aan de historicus H.L. Wesseling voor zijn bundel Lopende Zaken. Wesseling, columnist van deze krant, werd geprezen om zijn "moeiteloze omgang met de geschiedenis".


Het Nederlands Auschwitz Comité heeft sinds vrijdag een eigen website. De site bevat onder meer historische bijdragen over de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog, plattegronden van Auschwitz, beschrijvingen van andere kampen en vele foto's. Verder ook links naar onder meer het Anne Frankhuis en het Simon Wiesenthal Instituut, artikelen uit het bulletin van het Comité en informatie over activiteiten.

(www.auschwitz.nl)

NRC Webpagina's
21 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)