U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De hele krant op NRC's Webeditie voor het buitenland
(open tot 20 juli)

Turkije meldt: PKK-topman in Europa opgepakt
ANKARA, 21 JULI. De Turkse inlichtingendienst MIT heeft opnieuw een hoge functionaris van de (Turks-)Koerdische Arbeiderspartij (PKK) in Europa, Cetan Soysal, opgepakt. De Turkse premier Ecevit maakte vanochtend tegenover journalisten in Ankara de aanhouding van de "nummer twee van de PKK tijdens een zeer succesvolle operatie in Europa" bekend. Het particuliere Turkse televisiestation NTV meldde aanvankelijk onder verwijzing naar een communiqué van de MIT dat hij in Duitsland was aangehouden, maar trok dat in. De PKK zelf meldde later dat "onze kameraad" door Moldavië aan Turkije is uitgeleverd. Een PKK- woordvoerster in Brussel zei dat Soysal - die volgens haar geen hoge functie in de PKK bekleedt - in Duitsland de vluchtelingenstatus bezit. Afgelopen februari werd in Kenia PKK-leider Abdullah Öcalan aangehouden. Öcalan is inmiddels ter dood veroordeeld.

China begint campagne tegen sekte Falun Gong
PEKING, 21 JULI. De politie in China is een grootscheepse campagne begonnen tegen aanhangers van de mystieke sekte Falun Gong. Sinds gisteren zouden tussen de 1.000 en 2.000 leden zijn opgesloten in een sportstadion in Peking, zo heeft een medewerker van het stadion gezegd. Vermoedelijk gaat het om sekteleden die gisteren een massabetoging wilden houden in de buurt van het regeringscentrum in Peking om te protesteren tegen de eerdere aanhouding van tientallen aanhangers van Falun Gong. Het in Hongkong gevestigde Informatiecentrum voor Mensenrechten in China maakte gisteren bekend dat in meer dan 16 Chinese steden ten minste 70 sekteleden zijn gearresteerd.

Lichaam van John F. Kennedy jr. is 'gevonden'
WASHINGTON, 21 JULI. Reddingswerkers hebben het lichaam gevonden van John F. Kennedy Jr. Dat hebben Amerikaanse televisiestations vanmiddag gemeld. Kennedy Jr, zijn vrouw en zijn schoonzuster verongelukten afgelopen vrijdagnacht met hun vliegtuigje in de buurt van Martha's Vineyard.

Gevangenisstraf voor 'mobieltje aan' in vliegtuig
MANCHESTER, 21 JULI. Een Britse rechter heeft een personeelslid van een oliemaatschappij die tijdens een vlucht van British Airways van Madrid naar Engeland weigerde zijn mobiele telefoon uit te schakelen, veroordeeld tot een jaar cel.

Euro boekt winst, Damrak daalt
AMSTERDAM, 21 JULI. Als gevolg van een koersdaling op Wall Street van 1,7 procent en een verzwakkende dollarkoers is de AEX-index in Amsterdam vanmorgen met 2,2 procent gedaald. De euro, die al 2,5 procent aan kracht won na tekenen van economisch herstel in Duitsland, boekte vanmorgen opnieuw een half procent winst tegenover de dollar op 1,0450 dollar per euro.

Draskovic valt uit tegen KFOR
BELGRADO, 21 JULI. Vuk Draskovic, een van de leiders van de oppositie in Servië, heeft de vredesmacht in Kosovo, KFOR, beschuldigd van medewerking aan de 'genocide' op de Serviërs in Kosovo en aan 'het Groot-Albanië-project'. KFOR-troepen "dienen als paraplu voor de grootste misdaad, de etnische zuivering, de genocide tegen het Servische volk", aldus Draskovic.

Betoging tegen Loekasjenko
MINSK, 21 JULI. In Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland, is vandaag betoogd door tegenstanders van president Aleksandr Loekasjenko, wiens ambtstermijn gisteren afliep maar die gewoon aanblijft. Loekasjenko verlengde zelf in 1996 zijn ambtstermijn tot 2001 in een referendum dat door de oppositie en het Westen niet is erkend.


NRC Webpagina's
21 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)