U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Bange jaren
Nederlandse folklore: de gekwetste haringboer die goed was geweest in de oorlog. SBS- nieuws had hem gevonden. Hij kon niet verdragen dat er zomaar Duitse agenten over het Scheveningse strand patrouilleerden. Die braaf glimlachende borsten uit Düsseldorf in groen-beige uniform en zonder wapens deden hem denken aan de bange jaren '40-'45. Hij was toen wel twee keer gearresteerd, vertelde hij trots. Wat een nederlaag: het strand wordt nu vertrapt door de glimmende Duitse uniform-veterschoen. En ze kunnen niet eens 'Scheveningen' zeggen. In kuierpas marcheren deze erfgenamen van Rauter over het zand en hun Nederlandse collega's collaboreren om een verloren Duits jongetje te vinden.


R A D I O :


Meer ruimte in de digitale ether
Toen in 1957 FM-radio werd geïntroduceerd was de interesse van radiostations voor het nieuwe medium nog beperkt. Landelijke stations zonden simultaan uit op FM en middengolf, de rest bleef gewoon op de middengolf. Maar na het illegaal verklaren in 1974 van piratenzenders zoals Veronica, stroomden commerciële en regionale zenders toe en werd het dringen op de FM- bandbreedte.


F I L M   V O O R A F :


Paoda shuang deng
De climax van de Chinese film Red Firecracker, Green Firecracker (Paoda shuang deng) uit 1993 bestaat uit een wedstrijd tussen twee liefdesrivalen in het zo gevaarlijk mogelijk afsteken van vuurwerk. Inzet vormt de beeldschone jonge vrouw (Ning Ying), die aan het hoofd staat van een feodale familie en een van haar vader geërfde vuurwerkfabriek. Volgens de traditie mag zij niet trouwen met een buitenstaander, tenzij deze in een tweekamp een vertegenwoordiger van de clan, de huismeester in dit geval, verslaat. De winnaar krijgt hij als bruid.


NRC Webpagina's
9 JULI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)